Mokánszky-díszpecsét: havi plusz százezer. Erősen tartja magát az a – városi sajtóban is – megerősített információ, hogy amennyiben beigazolódik egy képviselőről, hogy korábban hivatali visszaélést követett el, akár el is veszítheti mandátumát.

Mint a város honlapja megírta, Mokánszky Zoltán érintettségével nyomozás indult annak feltárására, hogy történt-e hivatali visszaélés nem sokkal a 2019-es választás előtt, amelynek egyik szereplője az azóta már a választók által az alpolgármesteri székből kiebrudalt KDNP-s képviselő.

Persze, meglepetés nem érhetett sok váci embert, hiszen a pártpolitika által magasba emelt Mokánszky ügyei rendre beszédtémát jelentettek a városban. Hol luxuskörülmények között reptette magát Japánba, hol törvényellenesen tett zsebre felügyelőbizottsági pénzeket.

Ami a hivatalos hírek szerint tény: Mokánszky Zoltán az egyik önkormányzati intézmény élén álló igazgatónőnek felemeltette havi 100 ezerrel a fizetését nem sokkal a bukását okozó választást megelőzően. Ám tette azt olyan ügyetlenül, hogy jogköre erre nem volt, valamint a hivatali belső ellenőrzés felfedte a díszpecséttel történő machinációt.

A jelenlegi polgármester kötelezettsége szerint feljelentést tett az ügyben. A nyomozást el is rendelték. Ha jogerős, elmarasztaló ítélet születik egy képviselőre vonatkozóan, annak következménye lehet, hogy méltatlansági eljárás alá vonják, majd megszűnik képviselői mandátuma.