Bence hidat rajzol. Hogy hol lesz a híd? Az elkészült tervek szerint, a hídra felvezető út keresztülvág Vác belvárosán. Volt olyan terv is, hogy a Boronkay középiskola tetején megy át, de arról a városvezetésnek sikerült lebeszélni a tervezőket, hogy azért azt mégse. Bence nem ismeri Vácot, nem tudta ezt, de már nem is ígéri a hidat.

Ígér viszont múzeumot, felújított barokk főteret, orvosi szakrendelőt. Ja, már azt sem. A járóbeteg szakrendelő mégsem jár. Az arra elkülönített 5,6 milliárdot visszavonta a kormány. Elszállt, elvitte a cica, vagy a sok kampánypénz. A rajz megmaradt. Hadd lássa az utókor, hova ígérte a rendelőt Bence. Az új múzeumot és a barokk főteret meg egyszerűen letagadja, hogy valamikor ígérte. Nem emlékszik a ma is érvényes négymilliárdos kormányhatározatra, amit épp ő jelentett be ünnepélyesen a Parlamentben.

Bence látogat. Kilátogat olykor Vácra az újbudai otthonából. Négy évig alig, de most kampány van, most gyakrabban jön rétest osztani. Beszédbe nem elegyedik bárkivel, a Városházára nem téved be, hogy szóljon pályázati pénzről, útfelújításról.  Nincs is miről beszélni, semmit nem intézett a városnak. (Hadházy tollára kívánkozik: a korábbi színházi direktor, Kis Domonkos Márk Rétvári iskolatársa volt, és jó fideszes szokás szerint, amikor kiderültek a visszaélései a Váci Dunakanyar Színházban, azonnal kimenekítették, és megkapta az egymilliárdos Déryné program vezetését. Hálából most jön is kampányolni Bencének.)

Bence rágalmaz, és rejtőzködik. Busásan megfizetett médiapitbulljai megtesznek mindent, tönkrevágják bárki becsületét. Elvesztett per, kártérítés nem számít. Közpénz van bőven. Ha nincs, átcsoportosít valamennyit a minisztériumi keretből vagy a Samsung-gyártól elkanyarított adókból, és a kitartott emberek már kenik is be sárral a tisztességeseket. Legfeljebb kérdőjeleket biggyesztenek a lejárató, a hazug mondatok végére. Megtanulták, bárkiről szabad hazudni, csak a mondat végén legyen kérdőjel. Akkor az már nem állítás – védekezhetnek majd így a bíróságon.

Bence kapar. Kaparni kénytelen, mert a főnöke nem felejt. A 2019-es önkormányzati fideszes bukás nem bocsánatos bűn. Vagy ezért vagy bármiért, de Bence a Fidesz-KDNP listán nem kapott befutó helyet. Kaparnia kell, mert egyébként mehet dolgozni. Ha nem lesz elég ügyes, elveszítheti a havi 200 ezer forintért bérelt, hatalmas Duna-parti irodáját is Vác egyik legszebb épületében, a ferences rendházban. Pedig sokba került, 2,6 milliárd forint közpénzből újíttatta fel. Bámul ki az ablakon Bence, és töri a fejét, hogyan terelje el a figyelmet a sikertelenségéről és a városi kasszából a kormányzati intézkedések miatt eltűnt több száz millió forintról.

Közben az érdekében dolgoznak itt páran. Plakátot lopnak. Méghozzá a legfőbb ellenfél, Inotay Gergely plakátjait. Egy éjszaka alatt Őrbottyánban, Nagymaroson, Szobon, Váchartyánban, Vácdukán, Vácrátóton, Püspökszilágyon valakik lelopták, megrongálták Inotay összes plakátját. Ha nem Bence emberei voltak, akkor kik? Ja, tudjuk kik, mert elbüszkélkedtek vele a Facebookon. Csakúgy, mint a másik fideszes, az „egyszerűen senkik vagytok” facebook huszárok. Jól emlékszünk rájuk.

A plakátrablók precíz munkát végeztek, nem tévedtek. Bence egyetlen plakátját sem téptek le. Azok érintetlenül feszítenek a villanyoszlopokon.

Inotay szerint botrányos, ami történt, de ő tisztességgel akar nyerni, nem válaszol gazsággal a gazságra. Mégis van remény.