Rétvári Bence a jó memóriájú politikusok közé tartozik. Ezt onnan lehet tudni, hogy minden kormányzati propagandapanelt oda-vissza felmond. Baj akkor történik, ha a válaszadás megkerülése nem jön be vagy az előre megírt sablonoknak semmi köze a kérdéshez. Ezt jól mutatta a Telex videója, amelyben a fideszesek Putyin-barátságáról kérdezik, ő Gyurcsányról beszélt – a riporter két visszakérdezés után érthetően feladta.

Mindezek ismeretében nem csoda, hogy Rétvári nem merte vállalni a vitát összellenzéki kihívójával, Inotay Gergellyel. Főnöküket követik a jóval szerényebb képességekkel rendelkező helyi Fidesz-KDNP-sek is.

Mokánszky Zoltán képviselő és Szabó Csaba, a Fidelitas váci elnöke sem merte vállalni azt, hogy egy-egy helyi témában leül az ellenzék képviselőjével vitázni a helyi TV-ben, székük üresen maradt. A luxusrepülőző bukott alpolgármestert Kiss Zsolt jelenlegi alpolgármester vitapartnerének hívták a városüzemeltetést értékelő témában, míg az ifjú fideszesnek kortársával, Gyurcsik Ádámmal, a Mindenki Magyarországa Mozgalom ifjúsági tagozatának elnöke többek között az oktatás aktuális problémáiról kellett volna beszélgetni.

A két megfutamodó kormánypárti politikus döntése érthető, hiszen a közpénzből fenntartott Rétvári-sajtó kameráiba bármit felolvashatnak anélkül, hogy visszakérdeznének. Míg egy valódi stúdióbeszélgetésen pillanatok alatt kénytelenek lennének azzal szembesülni támogatóik, hogy hazudnak.