Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke botrányos kijelentést tett a Piarista Kilátó előtt, ahol főnöke Rétvári Bence irodákat bérel. A jelenlegi képviselő jobbkezéről az Alfahír írta meg, hogy azt állította: nem sűrűn lát kórházat, mert

„figyel az egészségére.”

Tehát az ifjú fideszes szerint csak az megy kórházba, aki nem figyel az egészségére. Szabó Jakab Péter Jobbik-elnökkel szemben állt meg megvédeni főnökét, akinek minisztériumát a korrupciós ügyön bukott miniszterhelyettes-társa is csak trágyadombként jellemezte. Szabó szerint az egészségügy területén minden rendben van, az ápolók is most kaptak fizetésemelést. Igaz, azzal kapcsolatban nem tudott érdemi magyarázatot adni, hogy a Rétvári felügyelete alatt álló váci kórházi eszközbeszerzéseket hogyan csalhatták el. A többszáz milliós fideszes bűncselekmény felett nagyvonalúan elsiklott.

Arra a kérdésre, hogy tudja-e mennyivel nagyobb még a szlovák minimálbér is a magyarnál, Szabó annyit válaszolt, hogy nem tudja, mert „nem él Szlovákiában”, szerinte a munkavállalók meg vannak elégedve itthon is a bérükkel.