Más csak családi pótlékot kap, neki több jut

Brutálisan elszállt Rétvári Bence politikusi jövedelme: a parlamentbe kerülésekor még „csak” évi kevesebb, mint 6 milliót keresett, míg mára az összjövedelme már évi 30 (!) millió forint. Minden évben tudna magának venni egy jó környéken levő házat, míg egy átlag magyarnak évtizedekig kell dolgoznia egy saját lakásért.

De Rétvárinak ez nem elég. Míg egy magyar család gyermekenként csak az évtized óta változatlan 12.000-es családi pótlékra számíthat, Rétvári ennek többszörösével tömi a zsebét. Ezt a friss adatot eddig titkolta, csak egy jogszabályi kötelezettség miatt került ki a Miniszterelnökség oldalára. Ebből kiderül: többszázezer forintot markolt fel gyermeknevelési TÁMOGATÁS jogcímen. Ez az a támogatás, amelyet egy tanár, vagy egészségügyi dolgozó (akik szintén Rétvári minisztériumához tartoznak) hiába is keresne a bérpapírján. Nekik ilyen nem jár, ellenben Rétvári Bencének igen. És nem csak jár neki, hanem fel is veszi, a számára aprópénzt jelentő százezreket is zsebre dugja.

Korábban már kiderült: Rétvári Bence az emelt összegű cafetériát és a saját sofőrt is örömmel elfogadta. A főállású politizálás busás juttatáshoz segítette: parlamenti képviselősége idején összességében mintegy 250 millió forintot keresett. Egy tisztességes bérből és fizetésből élő őrbottyáni vagy penci mikor kereshet ennyit?