Konténerben tanuló nyolcévesek, beázó épület, lepukkant vizesblokk

.

Legalább hét éve ígérgeti a Fidesz-KDNP aktuális országgyűlési képviselőjelöltje az őrbottyániaknak az iskola korszerűsítését, amire nagy szükség lenne. Jelenleg az intézmény nem tud minden helyi diákot fogadni, sokan Pesten tanulnak. Lehet, hogy ők jártak jobban.

A másodikosok konténerben tanulnak, az épület számos helyen beázik, az ebédlő kicsi, a vécék elhanyagolt állapotban vannak. Annak rendje-módja szerint Rétvári Bence többször is megígérte a választási kampány során, hogy az intézmény megújul. Mint kiderült, ezzel kapcsolatban is átverte a választóit.

Őrbottyán polgármestere a város hivatalos weboldalán jelentette be, hogy a projektet az orosz-ukrán háborús helyzetre hivatkozva felfüggesztik. A tankerület igazgatója, Verebélyi Gábor Ákos a Szabó István polgármesternek címzett levelében ugyan azt írta, hogy a felfüggesztés nem jelenti a projekt meghiúsulását, az azonban sokat elmond a jelenlegi állásról, hogy a beruházásra kiírt közbeszerzést eredménytelenné nyilvánították. Az indoklás alapján az ajánlatkérő a szerződés megkötésére vagy teljesítésére képtelenné vált. Azaz nincs rá pénz.

.

Majd kampányolnak vele négy év múlva?

Az viszont nem derült ki, hogy a felfüggesztés azt jelenti, hogy a projekt ugyanúgy kútba esett, mint a váci Duna híd, vagy estleg 5-10 évet csúszik, vagy ameddig a Fideszes politikusok annyira megtömik a zsebüket, hogy nem lopnak többet.

Az új iskolaépület a 24 tanterem mellett, 8 csoportteremmel, 7 szaktanteremmel, 2 egyéni fejlesztő szobával, valamint 3 részre osztható tornacsarnok sportpadlóval, tornaszobával, könyvtárral, 1 200 adagos főzőkonyhával, 160 fős étkezővel, és reprezentatív aulával rendelkezett VOLNA.

.

Óriási káosz jöhet az új lakóparkkal

A jelenlegi épület 16 tantermes, ez bővült volna 24 tantermesre. Ezzel önmagában nem lenne hatalmas probléma, legalább ezt ki tudják fűteni télen. Azonban a városban egy tervezett lakópark is arra hivatkozva kapott zöld utat, hogy az addigra elméletileg megnyíló iskola be tudja fogadni a beköltöző családok gyermekeit is.