Újabb fordulat a sajátos családtámogatási rendszer miatt gyanúsítottá vált korábbi kormánypárti alpolgármester ügyében. Mokánszky Zoltán a Rétvári-közeli Vác Online-on magyarázkodott hosszasan az alpolgármestersége alatt megvalósult bűnügy kapcsán, elképesztő állításokat téve.

Külön megmosolyogtató, hogy korábban a luxusrepülőzéséről is elhíresült képviselő az álhírgyáros oldalon ír álhírekről. Mokánszky a közleményében zavaros ügyekről ír bizonyos köröket illetően, akik vad pletykákat, hazugságokat terjesztettek róla. Olyanokat nyilatkozik, hogy:

„mondvacsinált ügyekkel berángattattak a rendőrségre, majd hajmeresztő hazugságokat terjesztettek rólam. Azt elterjesztették a városban, hogy lelőttem egy embert és magam is öngyilkos lettem.”

.

Büntetőeljárásáról, rabosításáról hallgat, ám nem tagadta, hogy gyanúsított

.

A volt alpolgármester egyértelműen a jelenlegi városvezetésre céloz, a „támadások” okaként pedig azt jelöli meg, hogy a kormánypártiak közül egyéni körzetében egyedüliként tudott győzni 2019-ben. Szerinte a rendőrségre is „mondvacsinált” ügyekkel rángatták be.

„A jelek alapján a városban is népszerűségem továbbra is töretlen, hiszen mindent megteszek a körzetemért és meg is fogok tenni, bármilyen fenyegetéssel és lejáratással is próbálkoznak velem szemben!” – zárul a közlemény.

Mint korábban megírtuk: rabosították Mokánszky Zoltánt, amiért azzal gyanúsítják, hogy alpolgármestersége alatt az egyik önkormányzati intézményvezetőnek törvénytelenül adott havi 100 ezer forintos fizetésemelést. A Váci Hírnök azt firtató kérdését, hogy gyermeke anyjának adta-e ezt a fizetésemelést, Mokányszky nem volt hajlandó válaszolni. Az unortodox családtámogatási rendszer miatt milliós kár érte az önkormányzatot.

.

Szereti a közpénzt

.

Mokánszky Zoltán 2010-2019-ig volt Fördős Attila alpolgármestere a Fidesz-KDNP színeiben, jelenleg önkormányzati képviselő. Kilencéves vezetői munkássága alatt többször kezelte megkérdőjelezhető módon a köz pénzét. Emlékezetes esete, amikor a Japánba szóló első osztályú repülőjegyét a város vette meg. De például felügyelőbizottsági feladataiért is törvénytelenül vett fel több millió forintot.

Utóbbi ügyben elévülés miatt nem lehetett felelősségre vonni, magától pedig a jogtalanul felvett összeget a mai napig nem fizette vissza a városkasszába Mokánszky.