Nem árulják el, hogy tudnak-e a Dunakeszi Járási Hivatalban a gyanúsításról

Nem válaszolt érdemben Imre Zsolt, a Dunakeszi Járási Hivatal vezetője a Mokánszky Zoltán büntetőeljárásával kapcsolatos megkeresésre. A rabosított volt alpolgármester ügyében azért kerestük meg a migránssimogató fideszest, mert Mokánszky is a hivatalban dolgozik, akinek így főnöke Imre Zsolt.

Elméletileg ilyen esetekben az alkalmazottnak kötelessége tájékoztatni munkaadóját az eljárásról, de az nem derült ki, hogy ez megtörtént-e. Ez azért vet fel súlyos kérdéseket, mert Mokánszky munkahelyén is súlyos milliárdok ügyeiről dönthetnek – ami valljuk be, nem feltétlenül összeegyeztethető egy lehetséges korábbi hivatali visszaéléssel.

Imre Zsolt érdemi válasz helyett mindössze annyit javasolt, hogy keressük főnökét, Pest vármegye főispánját, Tarnai Richárdot.

.

Migránssimogató védi a rabosított fideszest

.

Imre Zsolt volt az, aki korábban menekültszállót hozott volna létre Vácon, a laktanya területén. Az egykori országgyűlési képviselőt jelölte ki Rétvári Bence a 2024-es váci önkormányzati választások kormánypárti munkájának koordinálására.

Mint korábban megírtuk: rabosították Mokánszky Zoltánt, amiért azzal gyanúsítják, hogy alpolgármestersége alatt az egyik önkormányzati intézményvezetőnek törvénytelenül adott havi 100 ezer forintos fizetésemelést. A városban úgy hírlik, hogy épp gyermeke édesanyjának – a politikus ezt az értesülést a Váci Hírnök kérdésére nem tagadta. Az unortodox családtámogatási rendszer miatt milliós kár érte az önkormányzatot.

A Dunakeszire küldött kérdéseink a következők voltak:

Értesültek-e arról, hogy a Dunakeszi Járási Hivatal egyik munkatársát, Mokánszky Zoltánt meggyanúsították egy bűnügyben, amelyben hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség?

Az Imre Zsolt által vezetett hivatalban összeegyeztethető-e a bűncselekmény megalapozott gyanúja és a munkavégzés?

Felfüggesztik-e Mokánszky Zoltánt az eljárás végéig?