Többet, mint az alá tartozó több ezer tanár összesen

.

Jól megjutalmazza a kormánypárt a megbízható kádereket a fideszes válság ellenére is. Az országos sajtót is megjárta a hír, hogy hiába a beázó intézmények, a lefújt fejlesztések, hiába nem tudják már kifűteni az állami felügyelet alá tartozó iskolákat, a rendszer megbízható szolgáira még mindig van pénz.

A 24.hu összesítette az utolsó éves költségvetési beszámolókat, hogy a különböző tankerületek vezetői mennyi prémiumot kaptak az erős fideszes befolyás alatt működő szervezettől. A váci tankerület vezetője, Verebély Ákos kiemelkedik a mezőnyből:

egymaga több jutalmat kapott, mint az alá tartozó pedagógusok összesen.

Eközben a Fidesz által előidézett gazdasági válság miatt az állam korlátozta az iskolai úszásoktatást és alig fűtik a kisiskolások tantermeit. Az ukrajnainál is magasabb élelmiszerár-emelkedés és a harmatgyenge forint az iskolás gyermekek szüleinek is plusz terhet jelent. A Fidesz-kormány alkalmatlansága és hazudozásai miatt tízezrekkel emelkedhetnek havi kiadásaik, miközben a pártkáderek milliós jutalmakat tesznek zsebre.

A tankerületi vezetők kinevezése szakmai teljesítmény helyett politikai elkötelezettségen múlik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a friss hír, hogy a bukott fideszes képviselő Fenyvesi Zoltán novembertől már a balatonfüredi tankerületet vezeti.