A saját hibáját a városra kenné a rabosított és a gázszerelő csicskása

.

Mint ismert, a kormány saját alkalmatlan gazdaságpolitikája miatt arra kényszerült, hogy spórolást írjon elő az állami tulajdonban levő Magyar Postánál is. Akik egy éve még az átgondolt takarékosság fontosságát hangsúlyozó ellenzékieket ócsárolták, most azok miatt döntött úgy a posta, hogy a deákvári fiókot bezárja Vácon.

Nagy lehet a baj, ha az államnak már egy 20 négyzetméteres helyiség fűtésére sincsen pénze. Szerencsére a váci városvezetés felelős gazdálkodásának hála, a városnak van arra pénze, hogy átvállalja a deákvári kisposta fűtési- és áramköltségének növekményét. Erre a Vácért Lokálpatrióta Egyesület tett javaslatot (Facebook-posztjuk alapján országosan elsőként), amit a városvezetés el is fogadott. Így már az állami cég térfelén pattog a labda, hogy elfogadja-e a segítő kezet, vagy politikai döntést hoz és bezárja a helyiséget – derül ki az önkormányzat Facebook-oldalán megjelent hírből. A posta bezárása ellen több mint százan tüntettek pénteken, de az erről szóló petíciót egy hét alatt 2200-an írták alá Tótváradi-Nagy Bence deákvári képviselő kezdeményezésére.

Szádoczki Imre, a váci Fidesz lassú felfogású elnöke fáziskéséssel kezdte el szajkózni a Lokálpatrióták javaslatát és állt be a városvezetés döntése mögé. Sunyin elhallgatva azt, hogy társasága hazudozásai és alkalmatlansága miatt vetődött fel a kisposta bezárása. Pedig, ha valaki, akkor ő tényleg sokat tudna tenni az energiakereskedő Mészáros Lőrinc alkalmazottjaként azért, hogy ne legyenek magasak a rezsiköltségek. Elég lenne szólnia főnökének, Orbán Viktor jóbarátjának, hogy fejezze be a magyar emberek kifosztását.

Ameddig Vác civil vezetése teszi a dolgát és segít a kormány miatt bajba jutottakon (például kedvezményes étkezési lehetőséggel és rezsitámogatással), addig Szádoczki a helyi Fidesz vezetőjeként és Mészáros csicskájaként azon pattog, hogy a város miért nem oldja meg a Fidesz alkalmatlansága miatt előállt válságot.

Megszólalt a fideszes gyanúsított Mokánszky is

.

A vélhetően a városházi pénzen megvalósított „családtámogatás” miatt rabosított Mokánszky Zoltán fejelte meg ezt a szánalmas bohóckodást azzal, hogy a pénteki tüntetés után (ahol az önkormányzat a deákvári fiók rezsiköltségeinek kifizetéséről biztosította a postát) vasárnap azt adta elő, hogy a Fidesz közbenjárásával maradhat nyitva januártól (!!!) a kisposta. Tehát a Fidesz bezáratja a kispostát, és Mokánszky Zoltán fideszes képviselő szerint nekik köszönhetően menekülhet meg majd valamikor januárban. Addig meg az idős emberek mehetnek miattuk a Posta parkhoz.

Mokánszky volt egyébként az a politikus, aki alpolgármestersége idején annyi pénzt vett fel törvénytelenül felügyelőbizottsági tisztségeiért, hogy abból legalább egy éven keresztül fedezhetné a város a deákvári posta rezsiköltségét. Mokánszky a pénzt nem fizette vissza, ennek az ügynek elévülés miatt nem lett következménye.

De fedezhették volna a postafiók működését azokból a külföldi luxusutakból, amelyen Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke többek között Szádoczki Imrével, Nagy Feró Rétvári-molinóval és Zámbó Emese Rétvári-munkatárssal mulatozott. Erről legalbb az a fideszes Imre Zsolt szólhatott volna nekik, akik a városházi pénzek megsíbolásával gyanúsított Mokánszky főnöke, ha már ő is együtt üdült a társasággal.

Nem ez a váci Fidesz első hazug és önleleplező húzása. A váciakat leghátrányosabban érintő esetek egyike a rendelőintézet ígért bővítése körüli hazudozásuk volt. A kampány alatt azt hazudták, hogy épül, aztán ahogy megválasztották őket, eltűntek a gépek, a beruházás pedig még azelőtt leállt, hogy elkezdődött volna. Ezzel világossá vált: a Fidesz a kórház előtti évtizedes betontorzó régóta húzódó BONTÁSÁT próbálta meg rendelőintézet ÉPÍTÉSÉNEK hazudni.