Kampány előtt azt hazudták, hogy elindult, választás után leállt

.

Hiába kereste meg lapunk a térség országgyűlési képviselőjét, Rétvári Bence nem érzi úgy, hogy szükséges lenne elmagyaráznia átvert választóinak azt, hogy miért nem lesz belátható időn belül semmi az új váci rendelőintézetből. Erre enged következtetni az, hogy az egészségügyért felelős minisztérium államtitkára nem válaszolt a nyilvánosan elérhető hivatalos e-mail címén feltett kérdésekre sem.

Pedig épp a Rétvárihoz köthető többszörös pervesztes hazugsággyár szokott számon kérni minden – nem kormánypárti – közéleti szereplőt, amikor az álhíroldal megkereséseire nem válaszolnak. Míg az oldal általában mondvacsinált ügyek, sugalmazások vagy épp hazugságok mentén tesz fel kérdéseket az általuk támadni kívánt közéleti szereplőknek, oldalunk vesztes perek nélkül, a korábbi kijelentésére alapozva kérdezte meg Rétvári Bencét.

.

Ezekre a kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni Rétvári:

„Az Egészséges Budapest Program keretében a kormány 5,6 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a váci Jávorszky Ödön Kórháznak.” Ön ezt 2018. januárjában nyilatkozta az intézményben, ahol azt is elmondta, hogy ebből a forrásból egy olyan épület készül el, amely otthont ad az új rendelőintézetnek.

2022 januárjában az ön parlamenti munkatársa által megvásárolt Vác Online arról írt, hogy a munkálatok elkezdődtek. Ennek tükrében a kérdéseim a következők lennének önhöz, mint a térség országgyűlési képviselőjéhez, valamint az egészségügyért felelős miniszterhelyetteshez:

– Hogy áll most a beruházás?

– A jelenlegi tervek alapján mikor készülhet el az új váci rendelőintézet?”

.

Jól látható tehát, hogy a kormánypártok még saját ígéreteikkel sem hajlandók elszámolni. Az egyelőre biztosnak tűnik, hogy 2018, 2022 után 2026-ban is a váci rendelőintézettel verheti át a kampány során megvezetett választóit, ellátás viszont az ígéretek ellenére továbbra sem lesz az új épületben, mivel az nem készül el.

Pénz korábban is lett volna a beruházásra. Az itt olvasható cikkünkben írtunk arról, hogy Rétvári pénznyelő embereihez pár év alatt hárommilliárd forint érkezhetett, amelyet részben a képviselő választási kampányában használtak fel – többek között a politikus népszerűsítésére. Rétvári a választási ígéretek betartása helyett azonban kormányával együtt rekordszinten emelkedő élelmiszerárakat hozott és eltörölte családok százezrei számára a rezsicsökkentést.