Súlyos vádak az egyik helyi politikus ellen

.

Egy váci közéleti szereplő a vádlottja annak a büntetőeljárásnak, amely azért indult, mert a férfi súlyosan bántalmazta egyik ismerősét egy Csányi körúti dohánybolt előtt. Az esetről Ferjancsics László alpolgármester számolt be Facebook-oldalán. A Lokálpatrióta politikus azt írja:

„A Csányi körút 44-nél lévő dohánybolt előtt még tavaly májusban lezajlott események miatt emelt vádat garázdaság vádjával az ügyészség egy parlamenti párt váci szervezetének egyik vezetője ellen. A férfi a tárgyaláson fenntartotta a még a rendőrségen tett vallomását, miszerint verekedés volt és párszor megütötte a sértettet, de nem volt szándékosság, a földre került ember fejét rúgással nem célozta.”

A vádlott azt állította, hogy a sértett kezdeményezte a verekedést, azonban egy előkerült felvétel alapján kiderült a tárgyaláson, hogy semmiféle verekedésről nem volt szó: a jobboldali politikus brutálisan helybenhagyta áldozatát, akivel a Covid-oltás miatt szólalkozott össze.

A fejét ütötték-rúgták

.

A vádlottak ököllel, testre és fejre mért ütéssel sorozták a sértettet, aki többször a földre került és magzat pózban próbált védekezni. A fekvő férfit a helyi jobboldali pártvezető is többször teljes erővel megütötte, sőt, többször rúgott bele lendületből, nem egyszer a fejére. A cselekmény mintegy tíz percen keresztül zajlott.

A korábban „emberközpontúsággal”, „egyenességgel”, „renddel és tisztességgel” kampányoló, vádlottá vált jobboldali politikust láthatóan mellbe vágta az új bizonyíték: a videót nézve elsírta magát.

Az ügyészség a kamerafelvétel bemutatása után rögtön módosított a vádon: immár súlyos testi sértés kísérletével vádolja a helyi pártvezetőt és társát. Az elkövető (bűnössége esetén) akár több évi szabadságvesztésre is ítélhető. A vádlott pártember a verés után (mintha mi sem történt volna) folytatta politikai tevékenységét, eddig semmit nem közölt a nyilvánossággal a büntetőügyéről, mint ahogy pártja is hallgat.

Ferjancsics László posztjában arra is emlékeztet: a hallgatás nem újdonság, a városi pénzekkel kapcsolatos visszaélések ügyében a rendőrség által meggyanúsított Fidesz-KDNP-s képviselő, Mokánszky Zoltán sem volt hajlandó semmit mondani az ügyéről a rabosítása után feltett újságírói kérdésekre.