Miből telik egy huszonéves váci fideszesnek 50 milliós cégre?

.

Titkolózik a Vác Online kiadójának megvásárlásával kapcsolatban az új tulajdonos, a váci Fidelitas elnöke, Szabó Csaba. A fideszes propagandaoldalt megjelentető cég októberben cserélt gazdát. Az azonban – ahogy az ilyen tranzakcióknál a Fidesznél lenni szokott – nem derült ki, hogy mennyi pénzért vette meg Szabó Csaba a céget. Pedig az átláthatóságot másokon gyakran alaptalanul számon kérő hazugságportál esetében kézen fekvő lenne bizonyítani, hogy komolyan gondolják az átláthatóságot.

Szabó nem válaszolt a Vác és Környéke kérdéseire, így azt sem tisztázta, hogy a környezetvédelemre kapott állami forrásnak van-e köze a tranzakcióhoz. Azt régóta lehet tudni, hogy a Vác Online-t kiadó cégnek a közvetett állami pénzek nélkül alig lett volna bevétele. Az biztos, hogy ennél a csapatnál nem ezek lennének az első eltérített tízmilliók.

Az sem derül ki, hogy a húszas éveiben járó Szabó Csabának milyen forrás állt rendelkezésére a Vác Online megvásárlásához. Annyi bizonyos, hogy a hozzá köthető szervezet kapott állami támogatást egy váci szeméthegy felszámolására.

Szabó egyébként nem veti meg a luxust – valószínűleg megéri fideszes hazudozónak lenni. Az adófizetők állhatták külföldi luxusútjait, ahol a csörögi fideszes polgármesterrel osztrigázott, vagy épp azt, ahol a migránssimogató, a gyanúsított Mokánszky Zoltánt foglalkoztató Imre Zsolttal mulatozott együtt. Miközben az általuk végzett hazudozás és az abból adódó alkalmatlan gazdaságpolitika miatt rekordmértékben nőnek az élelmiszer- és rezsiárak. Nem véletlen, hogy a nyilvánosság előtt eddig egyetlen költésével sem számolt el, még a hozzá köthető propagandaoldalon sem.