Pető párttársai eközben több százezer embert hagynak az út szélén

.

Úgy tűnik, hogy rossz pártba lépett be annak idején Pető Csilla, aki váci önkormányzati képviselőként a Fideszben találta meg számításait. Jó kádereknek járó, állami pénzből működtetett munkahely, saját szolgálatba állított propagandasajtó. Ezek után érthető, hogy nem zavarja az az apró tény, hogy szociális szempontból épp a legérzéketlenebb társaságban élvezheti az akol melegét.

Pető Csilla a közelmúltban tartott sajtótájékoztatót, amelyen a városi szociális intézmények összevonásával kapcsolatban fejezte ki aggodalmát. Persze lehet, hogy savanyú a szőlő, hiszen Pető Fördős Attilának és a fideszes haverjainak köszönhetően 2020-ig még a Családsegítő Központot vezette Vácon, aztán érkezett helyette egy szakmai, nem pedig politikai alapon választott vezető. Valódi aggodalomról – legalábbis szociális ügyekben – nincs szó Pető részéről.

Ugyanis képmutatásával egyértelműen lebukott, amikor sajtótájékoztatóján egy szót sem szólt azokról a rászoruló, zömében beteg, idős emberekről, akiket saját párttársai vágtak el az állami segítségtől a parlamentben. A kormány az ápolási ellátást úgy rakná át a szociális szférába, hogy plusz forrást nem adna, és a bajba jutottakkal fizettetik ki az ápolás költségeit.

Pető Csilla, itt épp a hazugságaiból élő Vác Online új gazdájával, a váci Fidelitas elnökével.

De Pető az ellen az alkalmatlan fideszes gazdaságpolitika ellen sem állt ki, amely miatt Ukrajnánál is jobban drágult Magyarországon az élelmiszer, több mint másfélszeres kiadásnövekedést okozva a magyar – így köztük a váci családoknak is. Pető akkor is néma maradt, amikor a kormány ígérete ellenére megnyirbálta a rezsicsökkentést, amely váci családok százainak – ha nem ezreinek – jelentett brutális pluszterhet.

Pető képmutatásával jól illeszkedik a váci Fidesz-KDNP-be. A választókat lesenkiző, de tisztességről makogó Szádoczki Imre, a luxusutazását a várossal fizettető, de felelős gazdálkodást számon kérő Mokánszky Zoltán és a fociszázmilliókat elvarázsoló, de a városvezetésre mutogató Pető Tibor tökéletes társai a képviselő asszonynak, aki épp az ellenkezőjéről magyaráz a nagyközönségnek, mint amit a párttársai végrehajtanak.