Gázos dolgok a Rétváriék által lenyúlt Káptalan utcai épületben

Érdekes kommentpárbajjal találkozhattak a váciak Inotay Gergely alpolgármester Facebook-oldalán. A politikus egyik megosztása alatt megjelent Fördős Attila volt polgármester kulturális kijárója, hogy a jelenlegi városvezetést a kultúra szétverésével vádolja. A vezetőváltással rengeteg lehetőségtől eleső Papp László keserűsége érthető is, hiszen a műtárgykereskedéssel kapcsolatban számos kapcsolata volt a korábbi, Fideszes vezetéssel.

Ő diszponált például a súlyosan megsérült Gádor-kerámiák felett, amelyek az ő szakmai „felügyelete” idején mentek tönkre egy vizes pincében. Idejében Fördős polgármester – miután minden bizottság elutasította – a képviselő-testületen áterőltette a korzóra telepített „szoborparkot”.

Papp azzal vádolta konkrétan a számos kiállítóteret megújító, új kiállításokat Vácra hozó városvezetést, hogy „a város kultúrájában brutális pusztítást végeztek”. Inotay Gergely nagyvonalúan nem reagált Fördős ószeresének fröcsögésére, azonban érdekes problémát vetett fel, miszerint

PAPPÉK MÉG MINDIG VÁCCAL FIZETTETNÉK MEG A LENYÚLT KÁPTALAN UTCA 16 ALATTI ÉPÜLET REZSIJÉT.

Inotay jelezte, hogy a város vagyonkezeléséből májusban kikerült épület hétszázezer forintos októberi gázszámlája is az egyik önkormányzati szervhez érkezett. Ez azt jelentheti, hogy Papp hiába sírta ki Rétvári Bencénél, hogy a kormány adja oda az épületet, amelyben műtárgyait tárolja, a rezsit nem akaródzik fizetni. Sem ő, sem  Rétvári cigányozó testőrének, Bajor Gergőnek az alapítványa – amely hivatalosan megkapta ingyen az épületet – nem jelentkezett fizetni.

„Május 15. óta semmilyen megkeresésre nem reagáltak a gazdik. Noha telefonon, emailben és persze a hagyományos módon is kerestük őket. Az úgy nagyon nem elegáns, hogy valaki vagy valakik közvagyont einstandolnak, de a kellemetlen fizetési kötelezettséget meghagyják a meglopottnak” – jelezte az alpolgármester a fideszes bizalmi embernek.

Papp válaszában természetesen megkerülte a nemfizetést, csak a kultúra állítólagos lepusztításával kapcsolatos véleményét hangoztatta, illetve jelezte, hogy neki nincs mondanivalója az alpolgármesternek, így az sem derült ki, hogy mikor szándékozik kifizetni a kihisztizett épület rezsidíját az új tulajdonos.