Egy családi házból adják ki a Vác Online-t

.

Egy családi ház áll azon a címen, ahová a Vác Online-t kiadó Hellodunakanyar Kft. új székhelye került. Az ingatlan új építésű, ez pedig több tízmilliós költséget feltételez – a cégadatok alapján ebben a házban él a pár éve még Kosdhoz kötődő Szabó Csaba, váci Fidelitas-elnök.

A nagymarosi szerkesztő, Hujbert „Andersen” István bohóclapja ezzel végképp hiteltelenné vált, hiszen nem derül ki többek között az sem, hogy miből ír oldalukra rendszeresen három tollforgató, kiknek tevékenysége esetleg oda vezethet, hogy a 2024-es önkormányzati választás után a Fidesz-KDNP ismét szétrabolhatja a várost, hasonlóan, mint Fördős Attiláék idejében.

.

Ismét törvényt sért a Vác Online

.

Noha Hujbert „Andersen” előszeretettel hivatkozik az általa szerkesztett hazugságportálra médiumként, ám nem nagyon tesznek eleget egy vonatkozó kritériumnak. A törvényi előírások ellenére ugyanis még mindig nincs feltüntetve a kiadó új székhelye az impresszumban. Sőt az NMHH-nál is a korábbi tulaj, a Rétvári-munkatárs Zámbó Emese elérhetősége szerepel azzal az e-mailcímmel, amelyre korábban Rétvári-sajtóeseménnyel kapcsolatban is vártak hivatalos visszajelzést a média részéről.

Ez a 2022.12.14.-i állapot, hónapokkal a tulajváltás után.

Nem ez a nagymarosi álhírgyáros első törvénysértése, korábban például végrehajtót kellett a kiadóhoz küldeni egy helyreigazítás leközléséért. A Vác Online írt korábban városházi pletykákra hivatkozva kitalált híreket, majd Hujbert István a rendőrségen volt kénytelen beismerni, hogy az „információkat” egy „címzetlen borítékban” „juttatta el hozzá” „valaki”. Vagyis szó nem volt városházi forrásról.

Azt az oldal ifjú új tulajdonosa a mai napig titkolja, hogy a környezetvédelemre kapott állami forrásnak van-e köze a Vác Online-t kiadó Hellodunakanyar Kft. tulajdonosváltásához. A cég eddig közvetett módon jórészt állami források segítségével működött, így nem kizárt, hogy Rétvári emberei folytatják a korábbi gyakorlatukat az Orbánék által előidézett gazdasági válság alatt is: az adófizetők pénzén élősködnének.