Lassan mindegyikről kiderül, hogy a mi pénzünkből tömi a zsebét

.

„Kérdésével kapcsolatban nincs nyilvánosságra hozható információ.” Mindössze ennyit válaszolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóosztálya azzal kapcsolatban, hogy az egyik olvasónk büntetőjogi bejegyzést talált egy, Rétvári Bencéhez szorosan köthető polgármester cégeinél.

A Dancemix Records Bt. és a G-Music Kft. az a két cég, amely a nyilvános cégadatok alapján büntetőjogi bejegyzéssel rendelkezik. A kft.-nek tulajdonosa, a bt.-nek beltagja és ügyvezetője Spiegelhalter László, Vácrátót polgármestere, aki keresztény-konzervatív lemezlovasként homoszexuális partikon szolgáltatta a talpalávalót.

Az alábbi kérdéseket küldtünk el a Fidesz-szimpátiáját büszkén vállaló polgármesternek:

Tisztelt Spiegelhalter László, Polgármester Úr!

A DANCEMIX RECORDS Művészeti Szolgáltató Betéti Társaság és a G-Music Jogkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság büntetőjogi bejegyzéssel rendelkezik a nyilvános cégadatok alapján. Ezzel összefüggésben úgy tudjuk, hogy a cégek tulajdonosát gyanúsítottként hallgatták ki. Kérem, válaszoljon az alábbi kérdésre:

Pontosan milyen ügyben van büntetőjogi bejegyzés az Ön tulajdonában álló vállalkozásokon?

Érintett-e gyanúsítottként vagy vádlottként bármilyen eljárásban?

A fideszes polgármestert hiába kerestük hivatali címén, Spiegelhalter egy hét alatt sem válaszolt a kérdésekre. Pedig, ha nem lenne semmilyen takargatnivalója, akkor nagyjából 1 perc alatt megválaszolhatta volna kérdéseinket. Így viszont továbbra sem tudni, hogy milyen bűnügyben érintett Rétvári embere.

A vácrátóti fideszes polgármester cége jeleskedik közpénzes megrendelések teljesítésében. Ilyen szerződésekkel milliókhoz jutott hozzá. Az ő cége végezhetett marketing tevékenységet annak a Dunakanyari Védegylet Alapítványnak a kormánypénzes megbízásából, amelynek vezetője Rétvári testőreként szerepelt, és az Orbán-kormánytól nemrég kapott egy nagyértékű váci ingatlant. Spiegelhalter László cége ugyanazon projektben kapott szerepet, amelyben a váci városvezetést folyamatosan mocskoló Vác Online-t kiadó cég is tízmilliós bevételt könyvelhetett el.