Ismét egyházellenességgel vádolta meg az álkeresztény fideszes szócső a váci városvezetést. Ezúttal a Váci Madách Imre Gimnázium épületének egy ideig tervezett egyházi átvételével kapcsolatos lakossági fórum kapcsán hangoztatták képzelgésüket. Azt próbálták sejtetni, hogy az önkormányzat azért egyházellenes, mert nem engedte bemutatni a református egyház által fenntartott Bernáth szakiskola felújítási terveit egy olyan fórumon, ami a Madách gimi épületének sorsáról szólt.

„Csuhások! Térdre, imához!” – nem is olyan még ezzel hergelte a keresztényeket Orbán Viktor, csapata pedig napjainkra a jó keresztényt játszva szegi meg folyamatosan a Tízparancsolatot az egyházzal együtt (Ne kívánd felebarátod házát.). Ezúttal éppen egyházellenességgel vádolták azt az önkormányzatot, amely nem sokkal korábban még ingyen átadott egy telket a Bernáth Iskola részére, mert az egyház azt egy fejlesztéshez kérte. Ezt a tényt elegánsan elhallgatva próbálják azt sugallni, hogy az önkormányzat nem engedte be az egyházat a fórumra.

Az álkeresztény fideszesek által egyházellenesnek nevezett önkormányzat rendszeresen hívja meg az egyházi elöljárókat a városi ünnepségekre, de a többszörös pervesztes Rétvári-szócső Vác Online ezt is elhallgatta. A fideszes Szabó Csaba tulajdonában álló oldal elhallgatta az üggyel kapcsolatban a város álláspontját is, amelyet pedig a város a honlapján is közzétettek. 

Visszaléptek az eredetileg igényelt, nem a fenntartásuk alá tartozó ingatlanok tulajdonba vételétől, ám mivel nem volt lehetőségük a más témakörben meghirdetett fórumon a Bernáth iskola épületét érintő tervük ismertetésére, ezért nem vettek részt a szerdai lakossági fórumon a református egyház képviselői. Ahol kiderült: az önkormányzat – ahogyan korábban és ebben az ügyben – a jövőben is támogatja a városi tulajdont érintő fejlesztési elképzeléseket.

A Fidesz még decemberben tette lehetővé azt, hogy az egyház kisajátíthasson olyan ingatlanokat, amelyek a fenntartásukban működnek. A váci Bernáth iskolára a református egyház igényt tartott, ezzel hozzájuk került volna az egy helyrajzi számon szereplő Madách gimnázium és egy, önkormányzat által 10 évre bérbeadott helyiség épülete is.