Újabb helyreigazítás a Kőhíd építkezésről, bírói kényszerre

.

A „hiteles tájékoztatásra” hivatkozva kitüntetett Hujbert István vezette Vác Online ezúttal már a  szakmaiatlansága miatt indult perrel kapcsolatban is félrevezette saját olvasóit. Aki az Orbán Viktor alfeléből kilógó propagandisták munkáját követi, az tudhatja, hogy mindent és mindenkit lejáratnak, akik a Rétvári Bence által vezényelt váci kormánypártok útjában állhatnak. Ehhez általában annyi is elég, hogy jobbak legyenek, mint a Fördős-féle szedett-vedett bagázs, vagy a váci polgárok érdekét képviseljék a fideszes oligarchákkal szemben. Ahogy azt a Vác Online számos vesztett sajtópere bizonyítja, céljaik elérése érdekében a hazugságoktól sem riadnak vissza.

Nemrég a váci polgármester fiának vállalkozása kapcsán írtak önkormányzati hátszelű építkezésről, noha az összetákolt írásaikban szereplő Kőhíd lakóparki telket már több mint tíz éve eladta az önkormányzat – akkor, amikor a polgármester (számos fideszessel ellentétben) még a versenyszférában dolgozott.

Hujberték az ezzel kapcsolatban indított egyik perről pár hete hazudták azt, hogy jogerősen megnyerték, holott a döntés csak elsőfokú volt, lévén azt megfellebbezték. Ezért az újabb hamis állításukért is bíróságon végezték, ennek következtében kellett a héten helyreigazítást tenni az oldalukon.

.

EDDIG IS HAZDUTAK AZ ÉPÍTKEZÉSRŐL

.

De nem ez volt a Vác Online egyetlen hazugsága a Kőhíd építkezéssel kapcsolatban, novemberben is kénytelenek voltak egy helyreigaztást lehozni – akkor Szádóczki Imre helyi Fidesz-elnök hazugságát közölték kritika nélkül. De oldaluk azt a (szintén a Kőhíd építkezésről szóló) cikket is egy az egyben lehozta, ami miatt a Hír TV – törvényszéki ítélet után – helyreigazítást volt kénytelen közölni.

Ám hiába tették fel az összes lejárató cikket a korábbi több ezer követővel együtt megvásárolt Facebook-oldalukra, a helyreigazítást ott már nem közölték. Jól mutatja a szerkesztőgárda szakmaiatlanságát, hogy a bukott pereket igyekeznek minél jobban elhallgatni, az elmarasztaló ítéleteket pedig saját üldöztetésüknek beállítani.

Pedig csak az újságírás alapjait kellene elsajátítania a szedett-vedett bagázsnak – lovagkereszt ide-vagy oda. Bár, ha Hujbertéknek 30 év nem volt erre elég, akkor kicsi az esélye annak, hogy akár bírósági ítéletek hatására majd hónapok alatt behozzák az évtizedes lemaradásukat.

.

ÁLLAMI PÉNZEK AZ OLDALNÁL

.

A Vác Online Rétvári Bencéhez több szálon kötődő propagandaoldal, jelenleg Szabó Csaba váci Fidelitas-elnök a tulajdonosa, aki a közvetetten közpénzekből élt kiadót, a Hellodunakanyar Kft.-t azután vásárolta meg, hogy alapítványa 200 milliós állami támogatást kapott. Arról, hogy Rétváriék hogyan pénzelték adóforintokból a főállású újságírót foglalkoztató, de reklámok nélkül működő Vác Online-t és a hozzá kötődő fideszes 0627.hu-t, több cikkben is foglalkoztunk.