A hírhamisító Origo írt valótlant a közpénzparazita 0627.hu-ra hivatkozva

.

A kormányhivatal mulasztása miatt vontak vissza egy fennmaradási engedélyt, de a fideszes propagandisták szerint ez is „Matkovichék hibája”. Lényegében erről szól az a sokadik bírósági ítélet, amely a kormánypárti firkászokat újabb, Váccal kapcsolatos hazudozásaik miatt marasztalja el.

A lapunk birtokában levő, nem jogerős bírósági ítélet szerint az Origo nevű portál valótlanságot állított nemrég, amikor cikket írt azzal a címmel, hogy „Családok otthona került veszélybe Matkovichék ingatlanmachinációi miatt Vácott”. Hiszen csak azt az apróságot hallgatták el, hogy a polgármester fiának vállalkozása (amely már jóval Matkovich Ilona megválasztása előtt is építette az érintett társasházat) által épített ingatlan engedélyét a kormányhivatal mulasztása miatt vonták vissza. Azaz a kormányhivatal alkalmatlansága miatt, nem pedig a vélelmezett machinációk miatt vonták vissza a cikkben emlegetett engedélyt.

Nem ez az első ítélet, amely kimondja, hogy a fideszes propagandisták hazudoznak a polgármester családjáról csak azért, hogy így támadják Vác vezetését. Korábban már több pert nyertek az érintettek a helyi fideszesek és az országos csicskasajtó valótlanságai miatt. Ha a kormánypárti média valóban a visszaéléseket keresné, akkor helyi szinten vizsgálhatta volna Pető Tibor volt alpolgármester vagyonosodását, vagy országosan az Orbán-család meggazdagodását. Vajon miért nem tették?

Az Origo attól a 0627.hu-tól vette át a cikket, amely a gödiektől elrabolt Samsung-pénzekből működik. 2 év alatt 60 millió forinttal tömték ki az oldalt, amelynek alapítója a többször hazugságon kapott fideszes propagandista, Hujbert István felesége.

Lassan nagyítóval kell keresni, hogy Orbán Viktor brancsa mikor ír igazat Váccal kapcsolatban. A sorozatosan elbukott sajtópereikből egyértelművé válik: hazudtak már a polgármester és családja, képviselők, intézményvezetők és városi dolgozók ügyében, miközben elhallgatják a Fidesz miatti áremelkedéseket és megszorításokat. A céljuk egyértelmű: segíteni a várost 2019-ig kis híján romba döntő Fördős-csapat visszatérését, amely két ciklus alatt – milliárdos kormányzati elvonások nélkül! – sem végzett el annyi fejlesztést, mint a jelenlegi városvezetés pár év alatt.