A váci sportcsarnok olimpiai kamujától a behazudott 1 milliárdos csónakházig

.

A sorozatos pervesztes Vác Online egyik nógrádi szerzője úgy tűnik csak annyira lehet képben Váccal és a környékbeli történésekkel, mint a szintén Nógrádból importált főszerkesztője, aki egy meg nem történt váci döntést tálalt nemrég tényként. A tájékozatlanság legékesebb bizonyítéka Molnár J. Péter nemrég megjelent cikke.

Hír TV Rétvári-féle pénznyelő hálózathoz kapcsolódó munkatársa, most az „ötmilliárdot utasított vissza Matkovich”-lemezt rakta fel megint. Ez volt az a sportcsarnokra ígért pénz, amelyet számos más település ugyan megkapott, csak kiderült, hogy az eredeti összeg édeskevés a sportcsarnok befejezéséhez. Ahhoz a többezer férőhelyes sportcsarnokéhoz, amelyet még a magyarországra vízionált 2024-es olimpia egyik lehetséges helyszíneként nevezett meg az azóta elzavart Fördős Attila (Fidesz-KDNP), és amit (méretéből következően) lehetetlen egy ekkora városban gazdaságosan fenntartani.

.

Még a helyi Fidesz szerint is másra kellett volna

.

Azt már csak a fideszes nógrádi firkászok kedvéért érdemes hangsúlyozni, hogy Vácon már így is van egy kézilabdacsarnok-torzó, amelyre Rétvári Bence nevű főnökük még mindig nem teremtette elő a pénzt, noha a város 2019 végén azt kérte, hogy a sportcsarnokra adandó 5 milliárd forintból inkább fejezzék be azt. Utóbbi kérést ráadásul a váci fideszesek is támogatták, ám a miniszterhelyettes-államtitkár-képviselő mégsem tett semmit. Ez is egy olyan ígéret volt tehát, mint a szakrendelő, vagy a váci Duna-híd: meg nem valósuló népámítás.

Az viszont megmosolyogtató, hogy Szabó Csaba váci Fidelitas-elnök lapja azt is szajkózza, hogy a Duna-parti csónakházra az állam egy milliárd forintot költött. A Vác Online-tól jól megszokott módon ez is csak hazugság, hiszen szó sincs egymilliárdról, lévén ennek mintegy negyedéből építkeztek. Valamint, szó sincs állami egymilliárdról, lévén a pénz döntő részét az Európai Unió és a váci önkormányzat adta. Molnár J. természetesen elhallgatta, hogy a csónakház is csak a város támogatásával (mely 80 millió volt) és a jelenlegi civil vezetés munkájával valósulhatott meg. A Fördős Attila vezette önkormányzat ugyanis ezt sem építette meg, akárcsak a városi mobilgátat vagy a deákvári bölcsődét.

Orbánék propagandistája azzal az elmésnek szánt megállapítással zárja a cikkét, hogy „Matkovich Ilona (…) sportügyekben csak ül a fenekén, és nem csinál semmit.” A városi sportesemények, a csónakház átadása, a kerékpárút megújulása, a Duna-parti kerékpáros pumpapálya, az alsóvárosi streetball pálya, a futball rendbe tétele és az uszoda felújítása nem épp azt mutatja, hogy a Nógrádból írogató szerzőnek igaza van.

De még, ha igaza is lenne… Még mindig jobb, mint a váci focit szétverő Pető Tibor volt fideszes alpolgármester, aki még 2019-ben Rétvári Bencével örömködve vette át az akkor NB II-es Vác FC-t, hogy aztán 3 évvel később gyakorlatilag becsődöltesse. Pető fideszes elvtársának tehát lenne söprögetni valója a saját háza táján, ha már onnan Nógrádból nem látszódnak azok az eredmények, amelyeket a jelenlegi civil vezetés közel 4 év alatt elért sport területén (is).