Nem árulják el, hogy a hirtelen lemondott Verebélyi Ákos marad-e a szervezetnél más beosztásban

.

Nem hajlandó válaszolni az oktatási ügyekben illetékes Klebelsberg Központ arra a kérdésre, hogy kaptak-e értesítést, van-e információjuk arról, hogy bármilyen tankerületi vezető ellen történt-e vádemelés az idén. A Rétvári Bence-féle Belügyminisztérium által felügyelt intézményt azután kérdeztük, hogy lemondott posztjáról Verebélyi Ákos. A látszólag meglepetésszerű távozással kapcsolatban azért volt fontos feltenni a kérdést, mert az év elején már zajlott egy nyomozás egy korrupt tankerületi vezetővel összefüggésben.

Arra a kérdésre sem válaszoltak, hogy Verebélyi Ákos marad-e a Klebelsberg Központnál más beosztásban augusztus 31 után, ha igen, akkor milyenben. Titkolják azt is, hogy a posztról távozó Verebélyit milyen juttatások illetik meg a lemondással összefüggésben. Azzal kapcsolatban sem adtak érdemi választ, hogy tanévkezdés előtt két héttel ki az, aki az új feladatot megkaphatja, ha a posztra nem írnak ki pályázatot.

.

Még nyomoznak a tankerületi vezető ügyében

.

A Pest Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a nyomozás még mindig a fél évvel ezelőtti állapotában van, azaz nem történt még gyanúsítotti kihallgatás sem abban az ügyben, amelyről lapunk számolt be elsőként. Az év elején birtokunkba jutott információk alapján egy olyan tankerületi vezetővel összefüggésben nyomoznak sikkasztás és hűtlen kezelés miatt, aki pénzben mérhető szívességeket kért saját magának a tankerülettel szerződésben álló vállalkozóktól azért cserébe, hogy továbbra is kaphassanak állami megrendeléseket. Így lett például több száz kiló pálinkának való gyümölcse, de saját házán is végeztetett munkákat, egy vállalkozónak pedig megszűnt a megbizatása azután, hogy a tankerülettel kötött szerződésében foglalt munkát végezte el a korrupt vezető kiszolgálása helyett. Akkor több országos lap is átvette a hírt.

 Egy lap Verebélyi Gábor Ákost, a váci tankerület vezetőjét próbálta megszólaltatni, aki nem, vagy szűkszavúan nyilatkozott. Az egykori iskolaigazgató volt az, aki a fideszes tankerület uraként több jutalmat kapott, mint az alá tartozó több mint ezer pedagógus összesen.