A jobboldali pártjából kikerült, mert egy váci fiatal fejét rugdosta ok nélkül

Megalakult a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) váci szervezete. Ezen rendezvényen több váci közéletből ismert személy, így Csereklye Krisztina, a Mi Hazánk Mozgalom váci elnöke is részt vett, illetve szervezte. Az országos szervezetet a korábbi jobbikos politikus László Attila vezeti.

László azt írja a MÖM-ről, hogy azért alakultak meg, mert „miközben a kormány ’látszat szabadságharcot’ vív, a nagypolitika színpadán, addig az ország élhetetlenné válik a magyar emberek számára. Gomba módra épülő akkumulátorgyárak, betelepülő idegenek százezrei, a drogos kannibál hordák szabadrablása, a rendőrség az önkormányzatok, az állami egészségügy és oktatás leépítése…”

A rendezvényről készült fényképeken azonban feltűnik egy olyan bukott politikus is, akit fél éve (is) elítéltek, mert Vácon egy forgalmas dohánybolt előtt, iszogatás közben összevert egy férfit. Adódik a kérdés, hogy hiteles-e az az önvédelmi mozgalom, amely tagjai közé fogad olyanokat, akiktől elméletileg meg kellene védenie az embereket, ha már a Rétvári Bence Belügyminisztériuma által felügyelt rendőrség nem teszi a dolgát.

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy jobboldali párt egyik váci vezetője bíróság előtt áll, mert tavaly megvert egy férfit a Csányi körúti éjjel-nappali dohánybolt előtt. Az érintett az általa képviselt párt parlamenti frakciójának is dolgozott akkor, mint tanácsadó.

A decemberi bírósági tárgyaláson vált világossá, hogy a váci jobboldali pártvezető hosszú perceken keresztül folytatta a bántalmazást, akkor is, amikor áldozata teljesen védekezésképtelen volt. A bíróságon lejátszott videón jól látható, hogy a politikus előbb úgy tűnik, mintha abbahagyná a verést, de csak a párkányra tett söréből kortyol, hogy aztán visszatérjen és tovább verje a földön fekvő áldozatát.

Miután pártjánál rákérdeztek az esetre, a szervezet közölte, hogy megszakították az együttműködést a verekedő politikussal.