Megválasztanák a Vácot kis híján csődbe vivő polgármestert?

.

Jövő júniusban az Európa Parlamenti választásokkal egy időben tartják az önkormányzati választásokat, ahol többek között Vác élére is vezetést választanak. Azt egyelőre csak sejteni lehet, hogy a városkasszát feltöltő mai városvezetés újraindul a helyi érdekeket képviselve. Azt viszont biztosan tudni, hogy a Fidesz-KDNP-nél súlyos problémák merültek fel azzal kapcsolatban, hogy alkalmas polgármesterjelöltet találjanak.

Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy fideszes pletykák szerint még Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke, a Vácot rendszeresen lejárató Vác Online tulajdonosa is befutó lehet a kormánypártoknál, mint polgármesterjelölt. Nem csoda, hiszen a váci Fidesz elnöke, Szádoczki Imre mellett gyakorlatilag bárki alkalmas jelöltnek tűnhet. Úgy tudjuk azonban, hogy ez a bohóckodás még a veterán fideszesekben is megütközést kelt, annak ellenére, hogy jobb opcióval ők sem rendelkeznek.

Épp ezért merülhetett fel az, amiről a városban egyre többen pletykálnak: a Vácot 2010 és 2019 között vezető, kis híján becsődöltető Fördős Attila visszaszerezhetné a polgármesteri széket. Akárcsak győrben: ha támogatják a kormánypártok, ha nem. A szexbotrányba keveredett győri expolgármester, Borkai Zsolt mintáját követhetné ő is, aki hasonló lehetőséget lengetett be annak ellenére, hogy ott a Fidesz-KDNP adja a polgármestert.

Fördős Attila és csapata volt az, aki kilenc év alatt állami támogatások százmilliói ellenére majdnem csődbe vitte Vácot. Az akkori helyi kormánypárti  hatalom miatt elbukta a város a mobilgátra adott százmilliókat, de még a deákvári bölcsőde építését sem tudták elkezdeni. Arról hangfelvétel tanúskodik, hogy sörözés közben beszélték meg a város ügyeit – ez talán magyarázza a szánalmasan gyenge teljesítményüket. Fördős Attila volt az, aki polgármesterként egy testvérvárosi látogatás során elaludt a parkolóban. A politikus utóbb tagadta, hogy részeg volt, a pihenőt azzal magyarázta, hogy „két pohár pezsgő” elfogyasztása után megfáradt a napon…