Vác vezetésére ácsingóznak, de saját pénzügyeikkel sem tudnak elszámolni

Nemrég számoltunk be arról, hogy megint törölték Pető Tibort a köztartozásmentes adatbázisból. Ha egy képviselő ebben a NAV-listában nem szerepel és egy meghatározott idő után is ki nem fizetett köztartozása van, akkor elvesztheti a mandátumát. A Fidesz volt alpolgármestere jelenleg a váci képviselő-testület tagja, és már több, mint négy  hónapja hiányzik ebből a listából.

De Pető Tibornak nem csak saját pénzügyeit nem sikerül gatyába ráznia az állam előírásai szerint, a városi és egyesületi kasszák is rendre megsínylették tevékenységét. Ne legyen illúziónk, ha tehetnék, ismét összeállna a „nagy hármas”, azaz a Fördős Attila – Pető Tibor – Mokánszky Zoltán triumvirátus, és ott folytatnák, ahol abba kellett hagyniuk 2019-ben. Persze kiegészülnének a kasszakulcsra áhítozó új éhes emberekkel (Szádoczki Imrével, Szabó Csabával és Imre Zsolttal), de Pető a csúcson térhetne vissza. Miközben ő volt az, aki felelt:

a váci foci tönkretételéért, százmilliós adósságba hajszolásáért

a 2010-2019-es városi időszak eredménytelen gazdálkodásáért, és a végén a százmilliós nagyságrendű ki nem fizetett számlákért

a zavaros kukabeszerzésért, aminek következtében a város brutális áron lízingelt kukákat

a közbeszéd minőségének lesüllyesztéséért (ő volt az, aki Fidesz-elnökként lesenkizett 8 millió magyart a Fidesz 2018-as választási győzelme után Szádoczki Imrével együtt)

a hajléktalanok Vácra vándorlásáért.

Petőnél egyébként nem ez az első alkalom, hogy nem szerepel a köztartozásmentes adatbázisban. A kormány azonban fideszes politikusok segítségére sietett azzal, hogy lazított az adóhatóság vizsgálódási lehetőségein. Furcsa üzletelés, ingatlanvásárlásra magyarázatot nem adó bevallott jövedelmek már nem kellő alapok vizsgálat megindításához.