Önkormányzati pénz kell ahhoz, hogy legyen Vácon elég járőr

Napról napra egyre inkább kiderül, hogy az Orbán-kormány alkalmatlan az ország vezetésére. Nemrég például az lett egyértelmű a váci képviselő-testület egyik szavazása nyomán, hogy a rendőrséget sem tudják önállóan működtetni. Vác ugyanis kénytelen saját költségvetéséből támogatni a rendőrséget, hogy az ki tudja fizetni azokat a járőröket, akik túlszolgálatba vállalnak járőrözést a város utcáin.

Magyarul nincs elég rendőr és akik vannak, azokat sem tudja az állam megfizetni. Emiatt olyan alapvető feladatot nem tud ellátni a szerv, mint azt, hogy kellő számú járőrt állítson ki. Pedig a Vácon keletkező adóbevételek nagy része az államhoz kerül. A forgalmi adó (majdnem minden megvásárolt szolgáltatás, termék árának több mint negyede), a gépjárműadó és a milliárdos nagyságrendű szociális hozzájárulás úgy tűnik, hogy nem hasznosul megfelelően a Fidesz-KDNP-s kezekben. Mert bár 27 milliárdos luxusjachtra futja ebből Orbán Viktor barátjának, de arra már nem telik, hogy a rendfenntartást normálisan működtessék.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy Rétvári Bence és fideszes csapata minden idők legrosszabb városvezetésének nevezte a jelenlegi váci vezetést. Azt azonban elhallgatták, hogy ők akarnak migránsokat hozni Vácra és a gátlástalan lopásaik miatt kerül egyre több ember az utcára. Miközben úgy tűnik, hogy az önkormányzat a fideszes megszorítások ellenére kénytelen állami feladatokat támogatni, az állam az adóként beszedett tízezermilliárdokból legfeljebb a fideszes milliárdosokat kiszolgáló korrupciós gépezetet képes rendesen működtetni, az oktatást, az egészségügyet és a rendőrséget nem.