A munkásszálló és a keleti bevándorlók idetelepítése náluk a „fejlesztés”

Bevándorláspárti kontextusban számolt be a váci fideszes tulajdonban álló, kormánypárti Vác Online arról, hogy Vác vezetése megakadályozta egy közel kétszáz férőhelyes munkásszálló kialakítását. A váci Fidelitas-elnökhöz tartozó, a Fidesz véleményét megíró oldal azért támadta a városvezetést, mert a képviselő-testület megakadályozta, hogy a volt Forte és volt FICE gyárak területén vendégmunkásokat kiszolgáló és elszállásoló beruházás induljon. Korábban beszámoltunk arról, hogy az érintett területen munkásszálló építése kezdődött meg egy olyan vállalkozóhoz köthetően, aki nem zárta ki, hogy az egykori Karacs Teréz kollégium is otthont adhatna a Samsung-migránsoknak.

Mint írják, a váci „baloldal” képviselői „útját állják esetleges fejlesztéseknek”. Azzal kapcsolatban értetlenkednek a magukat migrációellenesnek nevező fideszesek, hogy miért akarja megakadályozni a városvezetés a bevándorlók Vácra érkezését. Ez annak fényében különös, hogy pont a Fidesz plakátolta tele az országot tízmilliárdokért azzal, hogy „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!”. És a keletről érkező vendégmunkások jóval kevesebbel is beérik, mint a magyarok. Ha teljesülne a Fidesz akarata, akkor a Vácon és környékén élő munkások azzal szembesülhetnek, hogy nem kapnak fizetésemelést, mert – ha szükséges – jön helyettük a Fidesz által betelepíteni kívánt ázsiai munkaerő.

A fideszes propaganda a bevándorlók betelepítésének szükségességét azzal kívánja alátámasztani, hogy bezzeg van olyan cég is Vácon, aki építkezhet. A polgármester fiához köthető cégre utalva azt azonban nem említik, hogy az már jóval a 2019-es polgármesterválasztás előtt, tehát a Fidesz idejében is működött. Különös, hogy pont azok a fideszesek hozzák ezt fel, akiknek vezére, Orbán Viktor szinte minden jó ismerősét és rokonát milliárdossá tette közpénzes megrendelésekkel, miután kormányra került.

Az már csak a szerző ostobaságát jelzi, hogy a közbiztonságot úgy kéri számon a városvezetésen, hogy az közben egy állami feladat, egyik felelőse pedig a belügyminiszter-helyettesként tevékenykedő Rétvári Bence.