…azért a Vác Online-ban bizonygatja, hogy büszke antiszemita barátjára

A Rétvári-csatlósnak felcsapott Turai János a (többszörös pervesztes)  Fidesz-szócső Vác Online hasábjain bizonygatta, hogy ő bizony igenis meghatározó tényező a magyarországi zsidóság életében. Attól most tekintsünk el, hogy az Izraelt ért terrortámadásról egy szót sem szólt közel egy héten keresztül, hiszen egy valódi zsidó vezetőnek mi fontosabb dolga lehet annál, hogy Rétvári Bence csahosaként fröcsögjön egy jót Vác független vezetéséről.

Portálunkat a Váci Hírnökhöz hasonlította Fidesz-bérenc, mivel vélhetőleg megsértődött azon, hogy a nagy múltú (és a fideszes Vác Online-nal ellentétben nem pervesztes) önkormányzati lap oldalunkhoz hasonlóan igazat írt róla. A cikk azokról a sértődött/közpénzből részesülő/bukott emberekről szólt, akik nyíltan beálltak Rétvári csicskásának és a botrányos Fördős-korszakot visszasírva petíciózgattak a jelenlegi városvezetés ellen.

A miniszteri szintű Horthy-kultusz ellen holokauszttúlélőként sem tiltakozó önjelölt zsidó vezető a Fidesz-oldalon közzé tett nyílt levelében olyan helyi kormánypárti emberek társaságával büszkélkedik, akik

  • több milliárd forintnyi megítélt támogatást nem adtak oda Vác Város Önkormányzatának
  • rágalmazás miatt álltak bíróság előtt
  • családokat tönkre tevő lakóparkos lehúzásokhoz köthetők
  • saját bevallásuk szerint „szarnak a nyilvánosságra”, miközben lakások százait privatizálták Vácon
  • csupán százmilliós kormányzati megrendelések és támogatások miatt mondhatják el magukról, hogy „sikeres” vállalkozók.

Fene az ízlését – gondolhatná egy épeszű, közügyekben tájékozott váci, de a kormánypártok bérence még ezt is képes megfejelni. A konfrontáció igazi okáról csak rébuszokban beszél, de azt az apró részletet kihagyta természetesen, hogy városházi információink szerint rögvest megválasztása után pénzkifizetést akart az új városvezetéstől. Amely aztán a Fördős-korszak alatt majdnem csődbe vitt város százmilliós mínuszokkal terhelt számlájáról persze, hogy nem adott neki. És Turai csak ezután kezdte el rossz vezetőnek tartani a városvezető koalíciót.

Turai ezúttal sem felejtette el mentegetni az antiszemita írásáról is ismert Bayer Zsoltot, aki szerinte „szenvedélyesen megmondja a valóságot”. Adódik a kérdés, hogy ezek szerint akkor büszke zsidóként azonosul-e Bayerrel és valójában ő is antiszemita lenne? Mikor jön el az, amikor Szálasit kezdi majd el azzal mentegetni – ki tudja milyen érdekből –, hogy „ő is csak szenvedélyes volt”?

Turai János amögött is ellene szőtt összeesküvést és saját igazát sejti, hogy a városvezetés a MAZSIHISZ vezetésének legmagasabb szintjét hívta meg a városba – akik el is fogadták a meghívást. Szerinte ez arra irányult, hogy őt elhallgattassák. De az, aki tisztában van a királyi udvartartás működésével, tisztában van azzal is, hogy mindig kell egy csörgősipkás udvari bolond, aki a főurat szórakoztatja. Nos, Rétvári Bence már elmondhatja, hogy az udvartartásában van egy, aki, ha kell, zsidóként antiszemitákat vall barátjaként és azonosul velük, de ha kell, antiszemitizmust kiált egy első világháborús rohamsisak okán is. Szép teljesítmény, de Rétvárinak alaposan oda kell figyelnie, nehogy lecsapjon rá magasabb fizetésért valamelyik ismert vándorcirkusz. Hisz bohócokra mindig szükség van.