Rétvári migránsozik – csapata pedig bevándorlókkal árasztaná el Vácot

„Őrizzük meg az európai biztonságot, az európai egységet, és ne fogadjunk el olyan rendeletet, amely a jelenlegi Európa helyére egy bizonytalanabb és veszélyesebb világot hoz el.” Az Origo tudósítása szerint ezekkel a szavakkal érvelt az uniós migrációs csomag ellen Brüsszelben Rétvári Bence. A váci térség országgyűlési képviselője az uniós tagállamok belügyminiszteri találkozóján Pintér Sándor belügyminiszter helyetteseként vett részt. A bevándorlásellenes állásponttal nem lenne semmi probléma, azonban kiderült: a Fidesz részéről hazugság a bevándorlásellenesség.

Miközben Rétvári Brüsszelben előadja azt, amit megírtak neki, az alá tartozó, őt pincsikutyaként követő váci fideszesek épp vendégmunkásokkal árasztanák el Vácot. Ám mindenki számára egyértelmű, hogy ez nem történhet meg Rétvári tudta nélkül a szigorú hierarchia alapján működő Fidesz-KDNP-ben.

Pont az a Vác Online vette védelmébe a migránsok betelepítését, amely a 2022-es országgyűlési választáson még a képviselőjelöltként induló Inotay Gergely alpolgármestert vádolta bevándorláspártisággal. Azt a politikust, aki – a Fidesz akaratával szembemenve – szavazatával akadályozta meg, hogy munkásszálló épüljön a volt FICE-gyár területén. Olyan szállás, ahova aztán a magyarok munkáját elvevő keletiek érkezhettek volna.

Rétvári jobban tette volna, ha brüsszeli hazudozás helyett inkább itthon marad és teszi a dolgát. Tenni való lenne, hiszen az általa felügyelt rendőrségnél alacsony fizetések és létszámhiány van, ez pedig a Vácon járőröző rendőrök számán is meglátszik. A romló közbiztonság megfékezése Rétváriék feladata lenne, helyette a váci önkormányzat kénytelen plusz pénzt adni a rendőrségnek, hogy el tudja látni a feladatát.