Nincsenek szavak arra az elképesztően alacsony szellemi színvonalra, amellyel Rétvári Bence közpénzes propagandistái örvendeztetik meg azokat az önkínzó embereket, akik valamiért olvassák a Vác Online-t.  

Az okleveles hírhamisítók, akiknek már a Facebookon is helyre kell tenniük hazudozásaik eredményét, most azt próbálták megmorogni, hogy a váciak valós értéken kezelik a feltöltött városkasszára ácsingózó fideszes koalíciót. Az egyik helyi oldal készített egy olyan verziót a képnek, ahol dollárjelek vannak bephotoshopolva. Nagyot nem hibázott az alkotó, hiszen azt épp a napokban bizonyította be a váci Fidesz, hogy a helyi érdekekkel szemben a külföldi multik és gazdáik érdekeit képviseli. 

Miközben a Fidesz bohócai azt bizonygatták, hogy ez a kép bizony a dollárbaloldal műve, csupán arról feledkeztek meg, hogy Rétvári Bence azzal „fényezi” magát, hogy az általa összegyűjtött szedett-vedett közpénzfaló csapat részben baloldali. Azaz, a Fidesz logikája szerint Rétvári Bence szövetkezett a dollárbaloldallal. 

Ahogy a Vác Online és a dollárbaloldalos Fidesz-agymenés egy vicc, a város vezetésének megkaparintására irányuló fideszes vágy sajnos nem az. Az újbudai politikus tényleg visszaszerezné Vác irányítását a közpénzen élő csapatával, hogy ott folytassák a városkassza megcsapolását, ahol 2019-ben Fördősék abbahagyták. Már most közpénz-százmilliókat kapott a fiatal váci Fidelitas-elnök (a Vác Online tulajdonosa), amit aztán haveri cégnek is tovább osztott. Képzeljük el, hogy mi történne a négy év alatt feltöltött váci városkasszával, ha az összes bukott fideszes, közpénzes vállalkozó meg akarná tömni a zsebét, nem csak Szabó Csaba! 

A kérdés csupán az, hogy van-e annyi Fördős-hívő, aki egy olyan szedett-vedett bukott bagázsra szavaz, amely  korábban majdnem csődbe vitte Vácot, miközben harmadannyit nem fejlesztett, mint a jelenlegi vezetés négy év alatt. Az is kérdés, hogy vajon van-e olyan Fidesz-szavazó, aki megbocsátja Rétvárinak a folyamatos hazudozását, hogy nem épül új rendelő és a régi sem újul meg, miközben Rétvári alkalmatlan kormánya miatt kell jóval többet fizetnie a boltban. És miközben az általa felügyelt oktatás és egészségügy romokban van, az ígéreteivel megbukott Rétvárinak most még ezek mellett is az a legfontosabb, hogy rátehesse Vác vagyonára a kezét. Hogy aztán majd az is úgy váljon köddé, ahogy a hat éven keresztül ígérgetett rendelőintézetre szánt pénz.