Hat hónapra felfüggesztették azt hűtlen kezeléssel kapcsolatos eljárást, amelyet Mokánszky Zoltán gyanúsított ellen folytatnak. Több mint két éve tettek ellene feljelentést, mert 2019-ben, alpolgármestersége utolsó napjaiban felhatalmazás nélkül emelte meg hölgyismerőse fizetését és ezzel 1,7 millió forintnyi kárt okozott Vácnak. Azt Varga Judit egykori igazságügyi miniszter vallotta be egy hangfelvételen, hogy az ügyészség vezetője a Fidesz érdekeinek megfelelően cselekszik. 

Ezt támaszthatja alá, hogy az ügyészség fél évre felfüggesztette az eljárást, hogy közvetítői eljárással megegyezzen a várossal. Jelenleg Matkovich Ilona a polgármester, de ha a kormánypárti Imre Zsoltot választják meg június 9-én, akkor elképzelhető, hogy a munkásszállós jelölt beéri a kártérítéssel és egy bocsánatkéréssel. Ami azzal járhat, hogy következmények nélkül marad egy Fidesz-KDNP-s politikus által elkövetett bűncselekmény.  

A kormánypártok jelöltjeként induló Mokánszky ugyanis nem hajlandó elismerni a bűncselekmény elkövetését, bár az okozott kárt megtérítené. Hat hónap múlva – a közvetítői eljárás lezárulásáig – már hivatalba fog lépni az újonnan megválasztott polgármester, és ha az kormánypárti lesz, akkor elképzelhető, hogy futni hagyja Mokánszkyt. 

Ezt támasztja alá, hogy a KDNP-s Rétvári Bence felügyeletével működő rendőrség lassan két év alatt sem zárta le a nyomozást, az ügyészség most pedig pont annyi időt halaszt az ügyben, hogy Mokánszkynak legyen esélye megúszni a városi vagyon megdézsmálását.