A gyanúsított volt alpolgármester eljárását Dunakeszire tették át

.

Szűkszavú választ adott lapunknak a rendőrség a Mokánszky-üggyel kapcsolatos kérdéseinkre. Mint ismert, az egykori Fidesz-KDNP-s alpolgármester jogtalanul adott fizetésemelést közeli hölgyismerősének, aki az általa felügyelt területen dolgozott az önkormányzatnál. Az egyedi családtámogatás miatt milliós kár érte Vácot, a jelenlegi városvezetés ezért feljelentést tett. Mokánszky Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki a váci kapitányságon még augusztusban. A rendőrség épülete előtt, a kihallgatásról kijőve Fördős Attila embere újságírói kérdésre nem volt hajlandó válaszolni, ügyvédje sem adott érdemi információt védekezéséről.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya év végi megkeresésünkre közölte: a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Az ügyben egy embert gyanúsítottként, többeket tanúként hallgattak ki. Azt írták, hogy ezen felül az üggyel kapcsolatban – így a nyomozás határidejéről – nem áll módjukban tájékoztatást adni.

Bár a váci Fidesz folyamatosan korrupciós és egyéb vádakkal illeti a jelenlegi városvezetést, mégis csak az ő soraikból lehet megalapozott, jogszabálynak megfelelő gyanúsításról, eltűnt százmilliókról olvasni a helyi és országos sajtóban. A rabosított Mokánszky Zoltán egyébként legutóbb azzal került a hírekbe, hogy azt állította: segítettek a Fidesz által bezáratott deákvári kisposta újranyitásában. A valóságban ugyanakkor az ezzel kapcsolatos javaslatot a kormánypárti képviselők nagyobb része nem támogatta szavazatával.