Azt régóta lehetett tudni, hogy a hatalom megszerzése érdekében mindenre képes a Fidesz-KDNP és helyi mutációi, köztük a Szádoczki Imre vezette váci Fidesz. Az ukrajnai háború kapcsán Szádoczki és Rétvári Hír TV-s elvbarátai serényen mentegették az oroszokat a háborús bűnök alól, azaz az ártatlan civilek lemészárlását, a gyermekek megerőszakolását és meggyilkolását. Nemcsak a Facebookon, de olyan csatornákon is, mint a Hír TV vagy a szintén fideszes irányítás alatt álló közmédia.

Szádoczki Imre eddig egyszer sem határolódott el ezen mentegetésektól. Nemcsak az elvtársai által pártolt orosz pedofil gyermekgyilkosoktól, de azoktól sem, akik pedofil gyermekgyilkosokat mentegettek. Utóbbi viszont joggal elvárható lenne, hiszen ő az, aki Vácon és környékén a leggyakrabban szólítja fel elhatárolódásra a nem fideszeseket különböző okokra hivatkozva. Szádoczki és a Rétvári Bence-féle Vác Online gondolatmenete alapján ez azt jelenti, hogy Szádoczki minimum szemet hunyhat, de saját érvrendszere szerint egyetérthet az elkövetett borzalmakkal.

Készítette: National Police of Ukraine

Ez jól mutatja azt az „értéket”, amelyet a Fidesz valójában képvisel Vácon. Így rögtön érthetővé válik, hogy miért nem zavarja őket több milliárd forintnyi közpénz Rétvári-zsebbe csatornázása. Világos továbbá, hogy miért hazudnak gátlástalanul az embereknek a hatalom megtartása érdekében. Hogy milyen hazugságokról van szó?

Ugye emlékszünk, hogy mi volt az a félmondat, amely miatt a Fidesz azt állította, hogy az ellenzék katonákat küldene Ukrajnába? Ezt a félmondatot ismételte meg (47:00-tól) nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor is, igaz másképp fogalmazva és csak a választások megnyerése után.

Ugyan az ellenzéket vádolták azzal, hogy eltörölnék a rezsicsökkentést, mégis úgy tűnik, hogy a Fidesz fogja hamarosan ezt megtenni és az év közepétől minden bizonnyal megszűnik az árstop is.