Kolodko Mihályt minden bizonnyal sokan ismerik Vácon. Miniszobrai Európa-szerte díszítik a köztereket – Vácon is van három. Van, ahol már Kolodko-túrákat is szerveznek az ütős társadalomkritikát vagy a helyszínnel kapcsolatos pillanatképet megjelenítő alkotásokhoz. A kárpátaljai művész régóta él Vácon, de úgy tűnik, hogy van, akinek nem tetszik.

Fördős Attila házi műgyűjtője, a Gádor-kerámiák tönkretételében érintett Papp László kelt ki a művész ellen a közösségi médiában, le is ukránozta annak ellenére, hogy édesanyja magyar. 

Papp szerint Kolodko szobrai kritikán aluliak, és szerinte az is baj, hogy nem magyar szobrász formázta a Petőfihez kapcsolható váci miniszobrot. A hozzászólásból úgy tűnik, hogy a fideszes kultúrember mélyen lenézi a határon túli magyarokat. Papp ortopédnak nevezte az alkotásokat, majd arról elmélkedett, hogy Fördős Attilának volt ízlése, ezért nem került ki az ő idejében egy Kolodko-szobor sem Vác köztereire.

Emlékezetes, hogy a váci korzón látható szoborpark művei annak idején három szakbizottság által lettek lesöpörve, majd Fördős Attila (már bizottsági vélemények kikérése nélkül) sürgősséggel verte át a kormánypárti többségű testületen. A szoborpark atyja az a Kolodkot pocskondiázó Papp László, aki ugyanezen a közösségi platformon azt állította, hogy minden bizottság támogatta ötletét. Papp állítólagos közbenjárására került a több száz milliós Káptalan utca 16. alatti épület Rétvári Bence munkatársának alapítványához Vác városa helyett.