Egyelőre nem épülhet a Samsung váci szennyvíztelepe. A kormánypártok helyi önkormányzati képviselői közül egyik sem támogatta azt az előterjesztést, amely lehetővé tette volna, hogy megépüljön a Samsung váci szennyvíztisztítója.

Pedig korábban maga a Fidesz váci elnöke, Szádoczki Imre beszélt arról, hogy a szennyvíztisztító jó a városnak. Ezek után meglepő volt, hogy semmibe vették Pető Tibor utódjának iránymutatását a szavazáskor. Azon kívül, hogy ezúttal saját társai csináltak hülyét Szádoczkiból, felmerül a kérdés, hogy történik-e a gazdag multi érdekében kormányzati beavatkozás, amely megváltoztatná a döntést.

A milliókat kereső Rétvári még belenyúlhat

Ha Rétvári Bence kormánya ezek után átnyúlna a várost irányító képviselők feje felett és zöld utat adna a beruházásnak, akkor az azt jelentené, hogy az újbudai politikus Vác és környéke országgyűlési képviselőjeként semmibe veszi nemcsak az ellenzéki, de a kormánypárti szavazók akaratát is.

Úgy tudjuk, hogy egyelőre a váci Fideszen és a KDNP-n belül is feszültség van a Samsung szennyvíztisztítója miatt. A témáról egyelőre nem ismerni Orbán Viktor helytartójának véleményét, Rétvári ugyanis kínosan kerülte a kampány alatt és utána is a témát.