Már Rétvári egyik testőre működteti a közpénz tízmilliókból hazudozó oldalt

.

Új tulajdonosa van a Vác Online-t kiadó Hellodunakanyar Kft.-nek. Egy szemfüles olvasónk vette észre, hogy októbertől Szabó Csaba tulajdonában áll a közvetett módon állami százmilliók megcsapolásából élő cég. Az 1998-as születésű fidelitasos Rétvári Bence fegyverhordozójának számít, épp ezért nem meglepő, hogy a kormánypártok legaljasabb, Orbán Viktor talpnyaló hazudozóit vezetheti mostantól. Az előző tulajdonos Rétvári luxusautóban mutatkozó munkatársa, Zámbó Emese volt.

Ez a mostani váltás az oldalt fémjelzőkre – így a nagymarosi hazudozó Hujbert Istvánra, és az álnéven mocskolódó Ribáry Zoltánra – nézve is megalázó, hiszen ez azt jelzi, hogy egy huszonéves többet tett le az asztalra, mint a szerkesztők. (Nehéz dolga mondjuk nem volt…)

Szabócsé, mint propagandista, környezetvédő és testőr

.

Szabó Csaba a váci Fidelitas vezetője. Neve leginkább onnan lehet ismerős, hogy brüsszeli és strasbourgi luxusutakon vett részt a fideszes gazdasági válság kellős közepén. A választási kampányban Rétvári Bencét is többször segítette: volt, hogy testőrként védte főnökét a kellemetlen kérdésektől.

Mondvacsinált környezetvédőként is szerepelt korábban a most már saját cége által kiadott Vác Online-on, azonban egy szava sem volt a Samsung-szennyvíz Vácra vezetése ellen, de a fideszes erdőirtás-rendelet ellen sem tiltakozott.

Többszörös pervesztes hazugságoldal – szigorúan közpénzből fenntartva

.

A Vác Online perek sokaságát bukta el hazugságai miatt, a kiadó ellen nem egyszer végrehajtást is kellett indítani. Egyértelműen a térség országgyűlési képviselőjéhez, Rétvári Bencéhez köthető az oldal, az ő érdekét szolgáló lejárató- és hazugságkampányt kétmillió forinttal meg is támogatták. Az oldal nemrég azzal bukott le, hogy hazugságait álneves szerző is terjeszti. Legutóbb azzal próbálták meg átverni a váciakat, hogy a Fidesz-kormány által bezáratott váci kispostát tulajdonképpen megmentik majd a fideszesek – mindezt annak tudatában, hogy a civil vezetésű önkormányzat már biztosította az állami céget, arról, hogy átvállalják az épület rezsiköltségeit.

A közpénzből fenntartott propagandacég

.

A Szabó által átvett Hellodunakanyar Kft. – ha nem is közvetlenül – de közpénzből tartja fent magát. A Rétvári kormánya által megítélt kormányzati és állami támogatásokat jórészt itt költik el a fideszes támogatottak „rendezvényszervezésre”.

Arról korábban írtunk, hogy ennek megfelelően a piaci árnál jóval nagyobb profitrátával dolgoznak, így nem csoda, hogy van pénzük kiadni több munkatárssal működő, de hirdetések nélküli propagandaoldalt. A cégnek csak tavaly 51 milliós nettó bevétele volt, amely jóval több, mint amennyit egy átlagos önkormányzati média (televízió, online felület, havilap) fenntartására költ évente.

A tulajdonosváltás körülményeivel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük Szabó Csabának. Amint válaszol, közöljük.