Fideszesek – köztük Pető Csilla – nem szavaztak az újranyitásra

.

Rendkívüli ülésen tárgyalt a váci önkormányzat a deákvári posta újranyitásához szükséges összeg előteremtéséről. Erre azért volt szükség, mert a Fidesz-kormány országszerte több száz fiókot záratott be „rezsiköltségekre” hivatkozva „ideiglenesen”, köztük a deákvári létesítményt is. A városvezetés felajánlotta, hogy ha valóban erről van szó, átvállalják a rezsiköltségeket.

Csakhogy a fideszesek szokás szerint hazudtak, mivel a bezárást véglegesre tervezték és nem csak a rezsiköltségeket spórolták volna meg. Ezt mutatta, hogy a korábban kalkulált párszázezres költség helyett évi 42 millió forintot követelt a Magyar Posta vezérigazgatója az újranyitásért cserébe. Az újabb önkormányzati sarcolást 18 hónapig negyedévente  kell fizetni. Az így összesen kifizetendő pénz nem a rezsiköltsége a 30 négyzetméteres épületnek, hanem a teljes üzemeltetési költségének fele. A pénzszálltás, az alkalmazotti bérek, járulékok valamint a működtetés önkormányzatra hárítása azt jelzi, hogy az állam már a saját feladatait sem tudja ellátni. Az meg csak „természetes”, hogy a bevételekből egy fillért sem adnának az önkormányzatnak.

.

A városvezetés megmentette a postát, a fideszesek letojták

.

A deákvári fiók bezárása ellen több ezren tiltakoztak, a 15 ezres városrész postáját az Összefogás Vácért képviselői mentették meg. A rendkívüli testületi ülésen valamennyi jelen levő civil képviselő megszavazta az újranyitást. Az általuk korábban hangoztatott, fideszes időkben ismeretlen felelős gazdálkodás következményeképp ugyanis van annyi tartaléka Vácnak, hogy az ilyen dolgokra jusson. Ez az összeg a deákvári fejlesztésekre is mehetett volna, ha a fideszesek nem hazudoznak.

Ha a kormánypártiakon múlna, akkor a kismamák és a deákvári idős emberek mehetnének a Posta parkhoz feladni a Fidesz által megemelt rezsiszámlákat vagy átvenni a leveleket, hiszen a fideszeseknek nem akaródzott megszavazniaz újranyitást. Pedig nem is olyan rég még Szádoczki Imre Fidesz-elnök és Mokánszky Zoltán is arról papolt, hogy ők, a postabezáratók mentik meg a postát. A gyanúsított Mokánszky (aki hivatalosan KDNP-tag) volt egyébként az egyetlen, aki szavazatával támogatta az újranyitást, egyben

ELÍTÉLTE AZ ÖNKORMÁNYZATOKAT ÉRINTŐ FIDESZES MEGSZORÍTÁSOKAT,

ugyanis a határozati javaslatban erről is szó volt. A deákvári postát is felölelő választói körzetben 3 éve képviselőjelöltként fellépő Pető Csillának fontosabb volt a párthűség, mint a deákvári emberek, így ő nem szavazta meg az újranyitáshoz szükséges összeg biztosítását. Pető Tibor volt Fidesz-elnök a vitán ugyan részt vett, de a szavazásról lelépett.

Szádoczki Imre Fidesz-elnökről azóta sem hallani, ugyanakkor, ha elő akarja adni, hogy a posta bezáratása után ők mentették meg a postát, akkor érdemes lehet előteremtenie az újranyitáshoz szükséges tízmilliókat, valamint elbeszélgetni a fideszes Pető Csillával, Pető Tiborral és Manninger Péterrel, hogy miért nem szavazták meg az újranyitást. Ameddig ez nem történik meg, addig legalább a váciak örülhetnek, hogy butaságaival és hazudozásával nem mételyezi a váci közéletet, ha értelmes javaslatokkal már eddig sem tudta elősegíteni a város fejlődését.