Ki nem fizetett alvállalkozók, átvert megrendelők

.

Még a miniszterelnöki hivatal sem cáfolta Orbán Viktor rokoni érintettségét annál a cégnél, amely nem volt képes befejezni a deákvári bölcsőde építését. Az Átlátszó írta meg, hogy az Octopus Property Kft. nemcsak Vácon, hanem más, fideszes vezetésű állami szerveknél, és egyházi érdekeltségeknél sem tudott elkészülni a vállalt munkával.

Az oldalnak a cég több alvállalkozója is arról nyilatkozott, hogy az elvégzett munkák után nem fizették ki őket: az írás alapján egymilliárd forintot tarthat vissza a miniszterelnök rokonságához köthető cég a munkát végzőktől. Többen perelték a céget.

.

A deákvári bölcsődeépítés áll, de nem sokáig

.

Az önkormányzat részéről folyamatban van az új közbeszerzés a deákvári bölcsőde kivitelezésére. Ugyan már 2017-ben rendelkezésre állt a forrás, de két év alatt a Fördős Attila-féle Fidesz-KDNP-s városvezetés egy kapavágásig sem jutott el.

Az új városvezetés 2019 végén azonnal intézkedéseket tett a deákvári bölcsőde építéséért, csakhogy az építőipari árak drasztikus emelkedése miatt a 2017-ben megítélt összeg már nem lett volna elég. Miután a kormányzat részben uniós forrásból biztosította a pluszköltségeket, a munkálatok megkezdődtek. 2022-re már állnia kellett volna az épületnek, azonban a Fideszhez köthető kivitelező bedobta a törölközőt, nem hajtotta végre a szerződésben vállaltakat Vácon sem.

.

Szádoczki és Szabó az önkormányzatot hibáztatja, pedig az Orbán-rokonságot kellene

.

„Hol a pénz?” – hangzott el testületi ülésen az egyik kormánypárti képviselő szájából, aki a deákvári bölcsőde ügyében kérte számon a városvezetést. Most már egyértelmű, hogy neki és fideszes haverjainak erről Orbán Viktor pártvezető-miniszterelnököt, illetve rokonságát kell kérdezni.

A luxusutazó postabezárató Szabó Csaba is kritizálta a böcsődeépítést, pedig a saját elvtársai kóklerkedték el.

Kérdés, hogy az önkormányzatot korábban rendre számonkérő Szádoczki Imre Fidesz-elnök és Szabó Csaba Fidelitas-elnök mostantól úgy fog lapítani a fideszes cég miatt álló építkezéssel kapcsolatban, mint az a bizonyos emésztés utáni dolog a fűben, vagy inkább folytatják a tények ellenére is a megtévesztésünket???