Vetési szerint annak köszönhető a deákvári újranyitás, aki bezáratta

.

„Mint arról még decemberben beszámoltunk a váci kormánypárti önkormányzati képviselők és a város országgyűlési képviselője, Rétvári Bence intenzív érdekérvényesítő és előkészítő tevékenységének köszönhetően a szaktárca és a városi önkormányzat tárgyalása után sikerült megállapodni a Magyar Posta Zrt.-vel, hogy január 2-án kinyit a deákvári posta.”

Ezzel a felütéssel kezdi a deákvári kisposta újranyitásával kapcsolatos hírét Vetési Imre, a Dunakanyar Régió propagandistája. A lapban hemzsegő kormányzati és állami hirdetések ugyan nem hagytak eddig sem kételyt, hogy kinek a csónakjában evez az öreg motorosnak számító újságíró, aki most a nyilvánvalót próbálja elhallgatni.

Mint ismert, a Rétvári Bence országgyűlési képviselő kormánya felügyelete alá tartozó Magyar Postának költségcsökkentést írtak elő, ennek következtében véglegesen bezárták volna a deákvári fiókot. Rezsiköltségekre hivatkoztak, de az ideiglenes bezárás párszázezer forintos tervezett díjának átvállalása után az önkormányzat szembesült vele, hogy a fideszesek mindenkit átvertek:

42 millió forintot, azaz az éves üzemeltetési költség felét követelték az újranyitásért cserébe.

Az önkormányzat döntött, a fideszesek többsége meg sem szavazta az összeg biztosításához és a posta újranyitásához szükséges előterjesztést. Ez azonban nem akadályozta meg őket abban, hogy odapofátlankodjanak az önkormányzat eredményes fellépése mellé, mintha nem miattuk záratták volna be a fiókot.

Vetési tájékozatlansága persze nem újdonság azok körében, akik figyelmesen követik a váci közélet történéseit. Ő volt az, aki a rendőrségnek azt vallotta: nem tudja, ki ír a lapjába Hajós A. Zalán álnéven. Később kiderült, hogy ez a név Ribáry Zoltánt, a Vác Online firkászát takarja. Arról a Vác Online-ról van szó, amelynek tulajdonosával, Szabó Csaba Fidelitas elnökkel Vetési (saját bevallása szerint is) baráti kapcsolatot ápol (lásd képünkön).

Vetésiék Dunakanyar Régió lapja volt az is, amely Fördős Attiláék idején milliókat kapott a várostól. Ugyanezen időkben nem is derítették fel a volt fideszes brancs egyetlen botrányát sem. Igaz, később sem…