A fideszes propagandista többször cáfolt hülyeségekből írt indulatos véleményt

.

Vannak fideszes propagandisták, akik az akolmelegből néha kiugatnak, hogy főnökük kedvében járjanak. Talán így jut nekik egy-két zsírosabb csont, egy-két százmilliós támogatás. Az a lényeg, hogy ez az ugatás hangos legyen, de az a kenyéradó gazdák közül senkit nem érdekel, hogy van-e valóságtartalma, avagy nincs.

Pilhál György, az Orbán-fan fideszes propagandista legutóbb épp Váccal kapcsolatban próbálkozott meg valami hasonlóval a hazugságai miatt többszörös pervesztes Magyar Nemzet hasábjain. „Jól van, Gyurikám, ez úgyis azoknak szól, akik minden ostobaságot elhisznek még nekünk” – mondhatta talán a szerkesztő, amikor jóváhagyta a tájékozatlan tollforgató írását.

Pilhál olyan szivárványos fenyegetést vizionál Váccal kapcsolatban, ami a kilenc évnyi váci Fidesz-KDNP-uralom alatt is ugyanaz volt, mint most – nevezetesen azt, hogy az önkormányzati újságban a gyermekeknél a „fia-lánya” helyett „gyermekét” használnak az anyakönyvi hírekben. A tájékozatlan propagandista nem zavartatja magát, úgyhogy rögvest elő is veszi az általa „szájzár-rendeletetnek” hívott anyagot, amely szövegének nagy része a Fördős-féle fideszes városvezetés idejében született.

Pilhál úgy siratja a cégeket, amelyeknek az ingatlanadója emelkedett, hogy egy betűt nem ír le arról, hogy az előző fideszes vezetés a lakossági kommunális adóját megduplázta, az építményadót másfélszeresére emelte, vagy arról, hogy épp most tesznek a váciak nyakába egy olyan gigaberuházást, amely a környék jövőjét fenyegeti.

Érdemes elolvasni Pilhál György írását, már csak azért is, hogy az ember megbizonyosodjon arról: vannak kutyák, akik hiába ugatnak zsíros csontokért, teljesítményük alapján csak gazdájuk betyárkörtéit harapdálhatják ki pipiskedve, lábujjhegyre állva. Ám a pilháli színvonalon túllépve, ha valaki érdemben szeretne tájékozódni, akkor ezt ne egy olyan ember tollából tegye, akinek a váci kasszára ácsingózó fideszesektől is függ mindennapi betevője.