Szabó Csaba még mindig hallgat a kétszáz milliós állami támogatásról

.

Ezúttal Ciprusra röppent ki Szabó Csaba, a kétszázmillió forint közpénzzel megdobott alapítványvezér és Vác Online-tulajdonos. A váci Fidelitas elnökéről eddig is lehetett tudni, hogy szeret utazgatni, ahogy azt is sejteni lehetett, hogy csak akkor követel átláthatóságot, ha nem a neki juttatott adóforintokról van szó.

A Rétvári-testőrként is elhíresült Szabó a közpénzes brüsszeli és strasbourgi luxusvacsorák után most Cipruson járt. Az nem derült ki, hogy mennyi időt töltött a Földközi-tenger közepén – követőivel csupán az utazás tényét osztotta meg, a finanszírozóról egy szót sem ejtett.

Eközben az átlagos magyarnak a Fidesz alkalmatlan gazdaságpolitikája miatt egy év alatt jelentősen nőttek a megélhetési költségei és nemhogy nyaralásra, de sokaknak az ezerforintos kenyérre sem futja hó végén.

Szabó Csabának – aki a 2022-es választási kampányban aktívan részt vett az emberek átverésében – eközben mindössze amiatt kell legfeljebb aggódnia, hogy mi lesz akkor, ha egyszer a nyilvánosság előtt kell elszámolnia azzal a 200 millió forinttal, amit egy szemétdomb eltüntetéséért cserébe vágott érdekeltségéhez Rétvári Bence kormánya.