Mokánszky és Pető tagadja a KDNP-s gyűjtést

.

Nincs még abban a korban Mokánszky Zoltán és Pető Tibor – a két volt váci kormánypárti alpolgármester –, hogy memóriajavítót kelljen szednie. Pedig lehet, nekik is jól jön majd a Cavinton.

Történt ugyanis, hogy Vácon ismét téma lett az ártéri tanösvény, melyet a KDNP-hez erősen köthető fenntartó alapítvány az évek alatt hagyott lerohadni. A botrányos állapotok miatt 2021-ben felháborodtak a városlakók, és miután a Fidesz-KDNP hiába kente volna saját sarát a jelenlegi városvezetésre, kénytelenek voltak cselekedni.

Így néz ki a tanösvény a KDNP-s gyűjtés ellenére. Fotó: Facebook/Tóth Csaba

Egy gyűjtést szervezett a helyi KDNP-s Szentiványi Erika, a párt politikai szervezetként e mögé állt be. A cél a legégetőbb problémák megszüntetésére egymillió forint összegyűjtése volt. Az akció lezajlott, a pénz felhasználásról nem lehetett tudni semmit.

A Göncöl Alapítványt vezető Kiszel Vilmos aztán a fideszes tulajdonban álló Vác Onlineon magyarázta el a váciaknak, hogy itt bizony nincs semmi látnivaló, 80 ezer forint gyűlt össze és az önkormányzat továbbra is jogtalanul nyúlna hozzá, mert a tanösvény az övé. Szerinte amúgyis volt már rosszabb állapotban, de most is járható.

Pető és Mokánszky helyében lehet, hogy lenne még olyan ember, aki tagadná a pártos gyűjtést, csakhogy kevés ember játszaná ezt el egy, az emlékezetben még erősen élő közelmúltbeli eseménnyel. Márpedig két éve még pont a fideszes Hír TV számolt be arról, hogy – idézzük címüket – „Polgári kezdeményezéssel mentené a váci tanösvényt a helyi KDNP”.

A tanösvény jelenleg inkább kalandparkra hasonlít, a fenntartó szerint nincs ebben semmi különös. Fotó: Facebook/Tóth Csaba

A KDNP-hez köthető alapítvány által fenntartott tanösvény szétrohadt, a KDNP-hez köthető tanösvényre gyűjtött pénzről nem sokat tudni (azt leszámítva, hogy valószínűleg nem költötték a tanösvényre), a kormánypárti politikusok meg visszautasítanak. Mit is várhatna az ember egy olyan csapattól, amely:

  • hagyta lerohadni az ártéri tanösvényt.

Az önkormányzat korábban próbált segíteni a tanösvényt fenntartó KDNP-s alapítványnak, de ezt a vezetője határozottan elutasította. A látványosság területének tulajdonosa az állam, így akik most a leghangosabban kennék másra a felelősséget, valójában azok tudnának tenni bármit a helyzet megoldása érdekében.