Fördős Attila előírását varrná a jelenlegi vezetés nyakába Szádoczki Imre

Terry Black-imitátorhoz méltó hangszínén sírja tele a váci médiát ismét a helyi Fidesz elnöke. Szádoczki Imre a Fidelitas-elnök Szabó Csaba tulajdonában levő Vác Online-nak nyilatkozott arról, hogy mekkora cenzúra van Vácon, mert szerinte a jelenlegi vezetés nem engedi nyilatkozni, kommentelni a városi alkalmazottakat. Ismét a tájékozatlanságát mutatja, hogy azt a passzusát kifogásolja egy szabályozásnak, amelyet még Fördős Attila idején vezettek be a városházán.

A kettős mércét jól mutatja, hogy miközben Szádoczki valamiféle szájzár-rendeletről makog, úgy tudjuk, a Városházán senkit nem rúgtak ki még azért, mert az interneten bármit kommentelt. Az általa szolgált Fideszben viszont nem ritka, hogy a pártemberek által irányított területeken már a rosszul megválasztott hangulatjelek is bajba sodorhatják az embert.

Egy hangfelvétel szerint kirúgással fenyegetett a fideszes polgármester egy közalkalmazottat, mert nevetett az erdő nélküli lombkoronasétányon. A nevetés itt konkrétan azt jelenti, hogy egy nevetős emojit adott a közösségi platformon a hírrel kapcsolatban.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemről Lattmann Tamást alkotmányjogászt rúgták ki egy komment miatt, amelyben annyit írt, hogy „Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett elemzők osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még?”. Jól látható, hogy a kommentnek semmi köze nem volt a Fidesz által diszponált munkahelyéhez, a büntetés azért érkezett, mert a selejtes propagandistákat kritizálta.

Aztán volt ügyész is, akit három Facebook-posztja miatt rúgtak ki, de előfordult ugyanez a „fideszes baleset” egészségügyi dolgozóval is.

Szádoczki jobban tenné, ha a saját főnökénél, Orbán Viktor háza táján sepregetne. Addig sem tudna olyan sületlenségeket beszélni, mint általában, amikor valamely Vácot érintő témában sikertelenül próbál értelmesen nyilatkozni.

Az már csak hab a tortán, hogy a látott videó szerint Szádoczki nyilatkozata közben épp másik gazdája, Mészáros Lőrinc hoteljeinek honlapját nézegeti. A váci fideszesekről úgy hírlik, hogy szeretnek közpénzből fényűzően élni. Szabó Csaba a legnagyobb válság közepén háromszor is elutazott, volt, hogy luxusvacsorát fogyasztottak a környékbeli kormánypártiakkal Brüsszelben, volt, hogy az ilyen útra a kesergő Szádoczki is elkísérte. Az utazás hatalmon sem állt tőlük távol: a gyanúsítottá vált Mokánszky Zoltán még alpolgármesterként a várossal fizettette a Japánba szóló első osztályú repülőjegyét.