Egyre mélyebbre taszítja a váci közbeszéd szintjét a térség kormánypárti országgyűlési képviselője és csapata. Most épp a korábban közvetetten közpénzből szervezett Váci Polgári Estre állította össze szedett-vedett csapatát az újbudai képviselő. 

Hiába nevezik dollárbaloldalnak a nem fideszeseket országosan Rétváriék, a belügyminiszter-helyettest ez mégsem akadályozza meg abban, hogy a mélygarázsügybe belebukó egykori MSZP-s polgármesterrel parolázzon. Bóth János annak idején még az Összefogás Vácért szövetségben történő indulásával kapcsolatban egyeztetett. Nem jött össze, így nem csoda, hogy ezután azokhoz dörgölőzik, akik előtte politikailag „kicsinálták”. 

Aztán ott van Vásárhelyi Tamás, aki ugye büszkén hirdeti, hogy váci vállalkozó. Mindeközben a köz javát szolgáló befizetéseket „ügyesen” elkerülő, valódi „rafkós” vállalkozó ő, hiszen az amúgy Vácon is tevékenykedő vállalkozásai a 0%-os ipariadó-kulcsot meghatározó Csomádra vannak bejegyezve. Vásárhelyi cége többek között állami megbízásként dolgozott a Váci Jávorszky Ödön Kórházban is, no meg a Váci Tankerületnek. 

Imre Zsoltot olvasóinknak talán nem kell bemutatni. Ő volt az, aki kisebb-nagyobb megszakításokkal 20 éve kampányolgat a váci Duna-híddal, mostanság pedig a forgalmat Vác belvárosába vezető nyomvonal bemutatásában jeleskedett. Ő volt az, aki migránsokat hozott volna a váci laktanyába fideszes országgyűlési képviselőként, és a Dunakeszi Járási Hivatalban tavaly még főnöke volt a városi pénzekkel kapcsolatban meggyanúsított Mokánszky Zoltánnak. 

Néveri István Vásárhelyi Tamáshoz hasonlóan mérsékelt sikerrel próbálkozott a polgármesteri szék megszerzéséért a 2019-es választáson. Néveri Vácon ismert ügyvédnek számít, de a Polgári Est oldalán egyre többen emlegetik a nevét a Felső-Törökhegy befejezetlen lakóparkjával kapcsolatban, amelynek több mint száz károsultja van. Az már a városban korábban is terjedt, hogy az ügyvédnek valamilyen formában köze van a családok tucatjait megkárosító projekthez. 

Már csak Szádoczki Imre, Szabó Csaba, meg még néhány bukott politikus hiányzik, akik most épp a Fideszben látják boldogulási lehetőségeiket. És meg is van, hogy kik azok, akik a 2010 és 2019 közötti Fidesz-KDNP-s időszakot folytatva sajátjukként kezelnék a váciak közös pénzét. Hogy aztán abból ne fejlesztések legyenek, hanem testvérvárosi berúgások, luxusrepülőzések és nőismerősöknek jogtalanul adott fizetésemelések.