Kormánypárti belharc lehet kialakulóban Vácon, vagy csak egyre nagyobb bolondot csinál magából a helyi Fidesz elnöke. Szádoczki Imre az egyik Facebook-csoportban keveredett kommentpárbajba a Váci Hírnök újságírójával, aki helyre tette a fogalmatlan politikust. 

Szádoczki a Márvány tér felújítását támadta, amely munkát a 2010 és 2019 közötti váci pangásért felelős helyi fideszes vezetés alkalmatlan volt elvégeztetni. Ameddig párttársai 60 millióért lomb nélküli lombkoronasétányt építtettek, addig ő a több ezer négyzetméteres terület teljes felújítására sokallta az önkormányzat által biztosított 254 millió forintot. 

A Váci Hírnök újságírója arra emlékeztette Szádoczkit, hogy 2010 és 2019 között ennél jóval rosszabb állapotban volt a terület, igaz akkor a közpénzen élősködő fideszes propaganda nem ment ki szörnyűlködni. Szádoczki erre azt emelte ki, hogy ennyi pénzből egy Duna-parti villa is kijött volna – nyilván ők majd erre fognak költeni a váciak pénzén – és nem a közterek felújítására – ha választást nyernek.  

Ezután Szádoczki azokra a kérdésekre, hogy miért nem újította fel a Fidesz 9 év alatt a Márvány teret, mi lett az elbukott mobilgáttal és a hat éve beígért rendelőintézettel, csak annyit tudott válaszolni, hogy: 

„…még egyszer el kell mondanom én és társaim 2021-től vagyunk ’helyzetben’! Az előzőekért nem tudunk felelősséget vállalni.” 

Szádoczki ezek szerint elhatárolódik a 2018 óta képviselősködő Rétvári Bencétől, az új rendelőintézet meg nem épülésének fő felelősétől. Elhatárolódik várható képviselőjelölt-társától is, a városi pénzek hűtlen kezelése miatt meggyanúsított Mokánszky Zoltántól, aki 2010 és 2019 között volt a város alpolgármestere. Elhatárolódik ezek szerint Pető Tibortól is, aki Mokánszkyval együtt volt alpolgármester és akivel Szádoczki 2018-ban még önfeledten táncolt és karöltve énekelte a nem fideszes szavazóknak, hogy „egyszerűen senkik vagytok, hej-hej”. 

Adódik a kérdés, hogy ezek hogy akarnak várost vezetni, amikor a valósággal meg a tényekkel is gyakran meggyűlik a bajuk, és egy mezei újságíró két kérdéssel sarokba szorítja őket?