A papírformával dacolva, mindvégig roppant nagy csatára késztette északi riválisát, és mindössze egyetlen góllal kapott a dán Viborgtól a váci női kézilabda együttes. Az Európa Liga csoportkörének harmadik játéknapján: Váci NKSE – Viborg HK 25-26 (12-12).

Közel félezer szurkoló látogatott ki a váci sportcsarnokba szombat este a mérkőzésre, annak ellenére, hogy élő televíziós közvetítés segítségével az egész ország láthatta az aktuális kupacsatát. Sajnos, a mieinktől két játékos is hiányzott: Aron Andrea és Diószegi Nikolett nem állhatott Ottó Katalin vezetőedző rendelkezésére.

Bár hamar kétgólos előnybe kerültek a meccs elején a vendégek, szerencsére nyoma sem volt a múlt heti romániai megszeppent váci meccsindításnak. Csapatunk gyorsan fordított és egészen a szünetig jobbára egy-két góllal vezetett. Bukovszky Anna szép védései mellett a hazai védekezés is nagyságrendekkel masszívabb volt a Valcea ellen látottaknál. Kár, hogy szélsőink nem igazán tudtak eredményesek lenni és az első félidőben csupán három váci játékos találta meg a gólszerzéshez vezető utat.

A folytatás ismét két viborgi hálórongálással indult. Ám a lelkes publikum bíztatása mellett nem hagyták magukat a váci lányok. Rendre felzárkóztak és nem engedték, hogy a dánok megnyugtató előnyre tegyenek szert. Kuczora Csenge és Kácsor Gréta is gólerős volt, kár, hogy előbbi két büntetőt is elrontott. A játékrész felénél beállt hazai cserekapus, Pásztor Bettina is remekelt, végre többen is betaláltak az ellenfél kapujába, így sikerült 21-18-as hátrányról ismét egyenlíteni.

A hajrá tehát teljesen nyitott lett. Felválva estek a gólok, másfél perccel a lefújás előtt Kácsor Gréta 25-25-re egyenlített. Ettől még inkább felforrósodott a nézőtéri hangulat. Ám ez annyira nem hatotta meg a montenegrói bírópárost, hogy egy erősen vitatható ítélettel ismét emberhátrányba küldték a váci csapatot. Ezt a vendégek gólra váltották, majd hiába próbáltak meg a mieink kapus nélkül támadni a döntetlenért, a szélről leadott lövést a dán hálóőr védeni tudta.

Ám így is mindenképpen kijárt a lefújást követően a váci szurkolók vastapsa, hiszen végig lelkesen harcolva, igazi sportemberként küzdöttek a váci játékosok a találkozón.

A hazai találatok közül Kuczora Csenge négy akciógólja mellé három hetesgólt is magáénak mondhat, míg Kácsor Gréta ezúttal féltucatig jutott.

A következő hét a kupacsaták napjait hozzák. Előbb szerdán a másodosztályú Kozármisleny otthonában kell a mieinknek biztosítani a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutást, majd szombaton Franciaországban, a Chambray ellen korábban elhalasztott Európa-Liga összecsapást pótolja csapatunk a tervek szerint.

Fotók: http://vacinkse.hu és http://eurohadball.com