… és már csak pár másodperc volt hátra, amikor a váci Hámori Konszuéla teljesen tisztán ugorhatott be a hatosra, majd ziccerben telibe püfölte a labdával a kapus felemelt bal lábát. Maradt a vereség és a csoport utolsó helye.

Ám a szorgos nézőtéri csapkodást kiváltó mozdulat előtt történt még egy s más a Váci NKSE idei utolsó nemzetközi kupameccsén. Már az előző nap Váctól jó messzire a mieinknek is fontos találkozó zajlott. Ugyanis, ha a papírformának megfelelően a hazai Viborg legyőzte volna a francia Chambray amazonjait, a váci meccs eredményétől függetlenül a mieinké lett volna a „csoportbronz”. Ám az egyik hazai játékos a legvégén elrontotta a hétméterest, így maradt a döntetlen ott, északon.

Így a Vácnak is legalább egy pontot el kellet volna csenni a szebb napokat megélt, de ma is erős csapatnak számító Valceatól. Sokáig úgy tűnt, sikerülni fog. Az első játékrészben végig a VNKSE akarata érvényesült és csak pár dühítő hiba miatt lett csak minimális a szünetbeli előny.

A folytatás elején még rátett egy lapáttal a Vác és pár perc alatt elhúzott 4 góllal. Sajnos, ekkor jött a mieink esetében már megszokott párperces rövidzárlat. Kontratámadásokból sorra megzörgették a hazai hálót a románok és a találkozó kétharmadánál már ők vezettek kettővel.

Fogcsikorgatva, erejének utolsó morzsáival küzdöttek a hazaiak, ami rendre – a számukra megfelelő – döntetlenre mentést eredményezte. Így lehetett volna ez a legvégén is. Nem így lett!

Az utolsó előtti percben a következő bajnokságban már a volt váci edző mostani csapatában, a Debrecenben (Kácsor Grétával együtt) szereplő Hámori Konszuéla az egyik román játékos hasán keresztül akart betörni. Természetesen a szabálytalanság miatt az akkor eggyel vezető Valceanak adták a labdát az orosz bírók. Ám a túloldalon Pásztor Bettina bravúrral védett és a Vác a záró fél percben az egyenlítésért és a csoportharmadik helyért támadhatott…

…… és már csak pár másodperc volt hátra, amikor a váci Hámori Konszuéla teljesen tisztán ugorhatott be a hatosra, majd ziccerben telibe püfölte a labdával a kapus felemelt bal lábát. Maradt a vereség és a csoport utolsó helye.

Az EL-csoportkör utolsó fordulójában: Váci NKSE – Valcea 30-31 (16-15).

Váci gólszerzők: Kuczora 9; Kácsor 5; Hámori 4; Grosch 3; Diószegi, Helembai, Schatzl és Szondi 2-2; Ballai 1.

A csoport végeredménye képünkön.

Fotók forrása: http://eurohandball.com