Megmutatta erejét a közvagyonból szerzett több ezer milliárd forintos anyagi előnye a Fidesznek. Az állampárt ismét kétharmados győzelmet könyvelhetett el a 2022-es országgyűlési választáson. A hazugságpropagandának, a választás előtti osztogatásnak hála országszerte erősödtek a kormánypártok.

Pest megye 4-es választókörzetében Rétvári Bence győzött a voksok 56%-ával. Az ismerősei segítségével közpénzeket eltérítő milliárdos alapítványi hálózata itt is hatalmas anyagi előnyt jelentett az újbudai képviselőnek, aki kampányának egy részét is államtól érkezett pénzből finanszírozhatta.

Vácon jóval gyengébben teljesített Rétvári, a városban a szavazatok kevesebb mint 50%-át szerezte meg. Az ellenzéki összefogás színeiben induló Inotay Gergely itt több mint 40%-ot szerzett, amellyel hozta a 2019-es önkormányzati választás polgármesteri szavazásával kapcsolatos arányait.

Érdekesség, hogy a Fidesz az akkumulátorraktár-beruházásban és a Samsung-szennyvízben leginkább érintett körzetekben is győzni tudott, így az ott élők valószínűleg zöld utat adtak a környezetkárosító beruházásoknak is otthonuk közvetlen közelében.

Az újraválasztott képviselőnek ezúton kívánunk jó munkát az osztogatással és az állami pénzek szétlopásával kiszolgáltatottá tett, válság előtt álló magyar költségvetés egyenesben tartásához!