Továbbra is áll a bál a váci fociklubban

.

Az előző évek alatt szinte teljesen leamortizált váci fociklub környékén a sokadik balhé van kibontakozóban. A szurkolók csak találgatnak, a klubvezérkar által közzétett hivatalos információk csak még jobban feldühítik a nehéz helyzetben is a csapat mellett álló drukkereket, kiknek a véleményközlését nem tűrik, azokat törlik a közösségi oldalon. A szimpatizánsoknak azzal is szembesülniük kellett, hogy már a negyedik vonalban sem játszottak legutóbb kedvenceik, mert – állítólag – a pályát kímélni kell…

… azon a pályán nem lehetett szombaton még negyedosztályú meccset sem játszani, melyet a 600 milliós közpénz (TAO) felhasználás során teljesen felújítottak és az esős körülmények esetére alácsöveztek. Ehhez a váci emberek zsebéből 180 milliós önrészt adott a Fördős Attila által vezetett város. Ezzel a pénzzel a klub máig nem tud elszámolni. Közben a 2019-ben a Rétvári-Pető tandem által büszkén átvett Vác FC becsődölt, visszalépett minden bajnokságtól.

Helyette – egy „érdekes” sportjogi ügyeskedés után – az időközben posztjáról távozó Pető Tibor által elnökölt Vác VLSE szerepel (elég gyatrán) a megyei I. osztályban. Nemrégen aztán jött a váciak által ismeretlen új elnök. Ónodi-Szabó Ádám állítólag megválasztása előtt – hivatkozva kapcsolataira –sok dolgot ígért. Ám például a Váci Napló kérdéseire jóformán egyetlen konkrétumot sem említett, mert, úgymond, fel kell mérni a helyzetet. Mindenesetre az általa vezetett egyesület „titkára” az előbb alpolgármesteri, majd helyi pártelnöki, később evezős szövetségi elnöki, végül focielnöki feladataiba belebukó Pető Tibor lett.

Sem edzés, sem meccs

Az újabb fordulat ezen a héten állt be. Az NB III-tól visszalépő balassagyarmatiaktól Ónodi-Szabó úgy hozta el féltucat játékos mellett Nagy Tibort vezetőedzőnek Vácra, hogy fizetésük fedezete aligha tisztázott. A hét második felében edzések maradtak el, így a fiatal, váci kötődésű amatőr játékosok és a frissen érkezett profik nem gyakoroltak együtt. Majd a váciak lemondták a szombati bajnokit a pálya megkímélésére hivatkozva. Információnk szerint szombaton délután több elnökségi tag sebtében összeült, hogy a folytatásról határozzon. Meg nem erősített hírünk szerint a VVLSE elnöksége még október első felére rendkívüli közgyűlést hív össze, melyen szó lesz az egyesület helyzetéről és alapszabály módosításra is sor kerülhet.

Több, mint félmilliárdos közpénz stadionfejlesztésre – pillanatkép a váci stadionból

A váci labdarúgás folyamatos leépüléséről szóló korábbi írásaink: