Sörözéssel múlatta az időt a brutális fejrúgások között

.

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy jobboldali párt egyik váci vezetője bíróság előtt áll, mert tavaly megvert egy férfit a Csányi körúti éjjel-nappali dohánybolt előtt. Most megtudtuk, hogy az érintett az általa képviselt párt parlamenti frakciójának is dolgozik, mint tanácsadó.

A tárgyaláson vált világossá, hogy a váci jobboldali pártvezető hosszú perceken keresztül folytatta a bántalmazást, akkor is, amikor áldozata teljesen védekezésképtelen volt. A bíróságon lejátszott videón jól látható, hogy a politikus előbb úgy tűnik, mintha abbahagyná a verést, de csak a párkányra tett söréből kortyol, hogy aztán visszatérjen és tovább gyepálja a földön fekvő áldozatát.

Az eljárásról elsőként Ferjancsics László számolt be. A váci alpolgármester megkeresésünkre elárulta azt, hogy miképp értesült a jobboldali politikus ügyéről. Ferjancsics egy olyan tárgyaláson járt a váci bíróságon, amely a Vác Online-on álnéven hazudozó újságíró egy újabb valótlan állítása miatt indult. Közvetlenül ezen eljáráskor tárgyalták a verekedő politikus ügyét.

A vádlott egyelőre nem értesítette a közvéleményt az ügyéről, amely – úgy tudjuk – nem az első összezörrenése a törvénnyel, korábban zaklatás és személyi szabadság megsértése miatt már elítélték, de próbaidőre bocsátották. Ha most bűnösnek találják, a korábban kivetett büntetése is életbe lép.

.

Így már méltó lehet fideszes polgármester-jelöltnek?

.

Mint ismert, nem is olyan rég még F. Attilánál, Vác korábbi kormánypárti tisztségviselőjénél rázta meg a pofonfát Csereklye Károly önkormányzati képviselő. A nyugdíjaskorú képviselő Facebookján számolt be arról, hogy a várost 2010 és 2019 között vezető politikustól szóváltás után kapott egy nyaklevest.

Fördős Attila volt az a politikus, aki egy németországi testvérvárosi látogatása során annyit ivott, hogy elaludt egy parkolóban. A fideszes városatya ezt tagadta, szerinte a német sajtó nem arról számolt be, ami valójában történt, hiszen csak megfáradt a meleg időben. Aztán bevallotta, hogy ivott. Egy 2019-ben kiszivárgott hangfelvétel tanulsága szerint Fördős frakciója is italozott, mikor Vác ügyeit vitatták meg. Sőt, pár évvel ezelőtt pont a most is érintett Csányi dohányboltnál balhézott egy pálinkafesztivál után Fördős egyik frakciótársa, az útra dobálva utcabútorokat.

A bíróságon elhangzottak alapján a most vádolt jobboldali politikus egyszerre hoz két fideszes váci mentalitást: iszik és verekszik is. Ebben a politikusban a váci Fidesz akár megtalálhatná a pártjuk helyi örökségéhez méltó polgármesterjelölti utódot 2024-re. Az átlag választónak bármennyire nem szimpatikus a politikus ügye, az kiderül, hogy a fideszes értékeket nem csak vallja, alkalmazza is. Másrészt pedig még mindig hitelesebb és összeszedettebb, mint

a kormány embertelensége felett szemet hunyó, de helyben szociálisan érzékenykedő Pető Csilla,

Szádoczki Imre hebegve-habogva hazudozó Fidesz-elnök,

a Vácra migránsokat telepíteni szándékozó Imre Zsolt,

a városi pénzek megsíbolásával gyanúsított, milliókat törvénytelenül zsebre tevő Mokánszky Zoltán,

valamint a luxusutazó Vác Online tulajdonos Fidelitas-elnök Szabó Csaba.